Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Magyar titkosszolgálat: rendkívül veszélyes a nemzetre, de a "digitalizációba vetett bizalmat" ennek ellenére is meg kell őrizni; WTF!!!

2019. október 22. - GABOR2

Képzeld a kiberbiztonság hónapja van. Miből veheted ezt észre? Hát abból, hogy már majdnem címlapot elérő, ( de nem ) cikkecskék vannak, amik közül néhánynál felkapod a fejed, hogy WTF!!!, de aztán hírtelen megszakad a cikk, pedig folytatódni kéne hisz... mi a fenét vallottak be már megint??!! Vagy pedig kapsz egy cikket tanácsokkal amik igazából kb. semmire se jók, nem védenek meg és amúgyis kb. mindenki ismeri őket, aki nem barlangban él.

Most van egy kis szöszenet, ahol a kiberbiztonsági hónap alkalmából elkaptak egy Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének dolgozó egyént, aki lazán elárulta, hogy igazából minden netre kötött, digitális dolog mindig feltörhető, tehát Orbán digitális állama is, de ennek ellenére az emberek... folytassák. Menjenek csak tovább a szakadék felé vezető úton, legyen minden digitális, amit aztán majd össze tudnak omlasztani, vagy ha egy darabig úgy tetszik kémkedni azon keresztül.

Dehát a nemzetbiztonsági szakszolgálatoknak nem az a dolga, hogy... tegyenek a biztonságunkért? Talán nem nekik kéne leghangosabban mondani Orbánéknak, hogy a digitális állam projektje milyen veszélyes, hisz a digitális állam sebezhető és ilyet nem akarhat semmilyen állam se kiépíteni ha fennt akar maradni.

Nem, azt mondják, igen, úgy van, minden ilyen cucc sikeresen támadható... csak így tovább, hajrá!

Vagyis például tapsolnak a netre kötött, felhős önvezető autókhoz, amivel embereket lehet majd ölni, az Ipar 4.0, a termelést netre kötni akaró rémálmának, ahol az iparunkat tönkrevághatják, miközben kb. semmit se nyerünk vele igazából, támogatják, hogy az államunk igazgatása összeomoljon, hisz ha teljesen kiépül a digitális állam, akkor már erről lesz szó.

Egyszerűen a nemzetbiztonsági szolgálatunk csődött mondott. Ja és úgy mellékesen ezzel azt is megtudhatjuk, hogy felesleges a kiberbiztonsági hónap, hisz nincs tényleges kiberbiztonság, ha egyszer minden, mindig feltörhető.

"Szakértő: a gyorsaság és az együttműködés a kibervédelem alapja"

"A kibervédelem alapja a gyors reagálás a fenyegetésekre, és a szakemberek közötti hatékony együttműködés - mondta a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének sajtóreferense, Bor Olivér az M1 aktuális csatorna vasárnap esti műsorában."

Szóval a gyors reagálás... nem az eleve megfékezés, azt már rég feladták, nem csak ők. Persze a gyors reagálás se megy, mennyiszer van, hogy csak hónapokkal később fedeznek fel egy betörést.

Ez a faszi csak fokozza, hogy még jobban gonosznak tűnjön amit mond, hisz pontosan tudja, hogy veszélyesek a nemzetbiztonságunkra a hackerek, főleg ha neten lesz majd minden fontos állami cucc.

"Bor Olivér kiemelte, hogy a hekkerek nem csupán gazdasági, hanem nemzetbiztonsági érdekeket is veszélyeztethetnek."

"Véleménye szerint tökéletes kibervédelem nincs, a magyar szakemberek ugyanakkor Európa legjobbjai közé tartoznak."

És a mondat, ami jól kezdődik, de nem vonja le a megfelelő konklúziót a második részben és mondhatni árulás szaga van, ha ezzel fejezi be a mondatot:

"A világhálóra kapcsolt eszközök mindegyike támadható, a digitalizációba vetett bizalmat azonban ennek ellenére is meg kell őrizni - tette hozzá."

ÉSSSSS.... VÉGE. Vége a cikknek.

Pedig én nagyon-nagyon szívesen megkérdeztem volna reagálva az utolsó mondatára, hogy "Igen... miért?".

Már írtam a fura állapotról jópárszor a blogomban, hogy bár ott van a vezetőink szeme előtt, hogy ez veszélyes és rossz ötlet, de mégis az agyuk szemlátomást ezt figyelmenkívül hagyja.

Milyen érdekes még azok is akiknek pontosan az lenne a dolga, hogy ezt kivédjék, még úgy is, hogy ők szemlátomást teljesen felfogják, hogy miről van szó és ez veszélyes, nem akarják megakadályozni a hatalmas pusztítást hozó zsákutcába haladást.

Ez világszerte így van a titkosszolgálatokkal... Igazából lesz@rják kb. hogy védjék a hazai hálózatot, nem is lehetnének benne annyira eredményesek, nem... ők kb. csak azt nézik, hogy ők is be tudnak törni így más országokhoz.

Pedig a "nemzetbiztonsági szakszolgálatnak" a nemzet biztonságával kéne törődnie és elmondani, hogy

- nem, nem jó ötlet az egész iparunkat sebezhetővé tenni,

- nem, nem  jó ötlet a magyar családok életét elvenni netre kötött önvezető autókkal

- nem, nem  jó ötlet ilyen ipart kiépíteni az országunkban, mert az emberek majd elfordulnak tőle és totál csőd lesz az egész, amikor mindenkinek világos lesz, hogy ez zsákutca.

Komolyan milyen tanácsot adnak ezek Orbánnak.

Orbán: -Digitálissá akarok tenni mindent... Vélemény?

Titkosszolgálati tanácsadó: -Hát akkor simán ki lesz szolgáltatva az ország és bármikor tönkretehetik, meg folyton kilophatják a titkait, vagy megváltoztathatják a bevitt adatokat, de Viktor, ez az apróság nem szabad, hogy a digitalizációba vetett bizalmad megrendítse.

Orbán: -Óké, akkor ezt meg is beszéltük.

A digitalizációba vetett bizalom nagyon fontos, ugyanis mint mi tudjuk, semmi alapja nincs és ha erre végre az emberek ráébrendnek a nagy techcégek digitális álmainak vége lesz. Akik amúgy valószínű megkenik rendesen a nemzetbiztonsági tanácsadók egy részet...

Szóval a nemzetbiztonsági szakszolgálatunkra nem számíthatunk nagyon, nekünk kell felébredni amíg nem késő és megfelelően cselekedni.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr4015251692

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GABOR2 2019.10.23. 13:28:01

Az egyik linket kicseréltem, mert rossz volt amit beraktam...

KalmanBlog 2019.11.02. 00:53:32

Eközben Putyin: a Krím lerohanásakor mondogatták, hogy a 60-as 70-es évek technikáját vették elő, hogy ne tudják lehallgatni őket, azért tudtak mindenkit meglepni...
süti beállítások módosítása