Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

A gigászi összeomlások amikről Magyaroszágon sehol se írtak ( Verzion és Three mobile network összeomlás )

2019. október 22. - GABOR2

Nemrég szerte az USA-ban (is) összeomlott a nagyvárosokban a Verzion és vele együtt kb. minden. A telefon, a szöveg, adatküldés... majdnem minden. Felhő... bye-bye. Mégis erről valahogy senki se akart írni Magyarországon. Vajon miért nem tartották fontosnak megemlíteni, hogy kb. minden digitális sz@rság térdre kényszerült az USA nagyvárosaiban? Nem elég hírértékű? Vagy talán kínos kérdéseket vetne fel, hogy jó ötlet-e ebbe az irányba menni tovább?

"Massive Verizon outage across the US as data, texting and calls fail - and no word about when the issue will be resolved"

"America’s ‘most reliable’ network has gone down."

Amerika legmegbízhatóbb hálózata leállt.

Az eredeti cikkben van kép is, ami mutatja, hogy mekkora volt a leállás. Minden nagyvárosnak annyi lett.

Nem is egyszer volt ilyen és nem is sikerült valami gyorsan megoldani:

‘Our technicians a fully aware we have a ton of customers that are being effected, and we're working non-stop to get this matter resolved as soon as possible.’

De aztán kiderült, hogy az ügy talán kicsit több mint aminek tűnik és valami nagy kibertámadás-tesztelésről lehetett szó, mivel ezzel egyidőben Angliában is kiütödött nagyvárosokban a mobilhálózat méghozá úgy hogy nem is oldódott csak úgy meg magától, hanem arra kérték az embereket, hogy reseteljék a telefonjaikat.

"'Have you tried turning it off and on again?': Three mobile network 'should be sorted by the end of the day' as company suggests customers reset their phones"

Nagyon fura dolgokkal jött állítólag rendbe a telefon, pl. azt kérték, hogy állítsd "repülés módba" aztán állítsd vissza és onnantól jó lesz.

In a tweet published this afternoon the company said it was working to fix the problems and they should be resolved by the end of the day.

"try turning your phone off and on again or switching airplane mode off and on – seriously, no joke, that’ll help.'"

Aztán megy a találgatás, hogy mi ez, pl. írják, hogy valami 5G-s matatás is van.

Talán majd pár év múlva bevallják, hogy egy nagy támadás volt, de nem akarták "elijeszteni az embereket az 5G-től".

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr8015251346

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása