Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Egy modern polgárháború elengedhetetlen kelléke: online szavazás 2.

Itthon az önkormányzati szavazásnál

2019. október 16. - GABOR2

Az online, teljesen elektronikus szavazás rossz és instabilitáshoz vezet. Erről már korábban írtam általánosságban.

Szó volt az USA-ról is, de mi volt, van itthon?

Itthon is az a helyzet, hogy van a ballib oldal, ami szintén nagyon hisz az igazában.

Készült már több kutatás is ami megmutatta, hogy a balliberális szavazók nagyon nagy többsége igazából csak saját médiát fogyaszt, míg a "középenállók" és jobboldaliak mindkettőt meghallgatják. Most jött ki egy újabb kutatás ami pedig azt mutatta, meg hogy míg a jobboldaliak még a saját legnépszerűbb médiájuknak is csak picit, fenntartásokkal hisznek, addig a balliberálisok saját médiájuknak nagyon hisznek és nemcsak a legnépszerűbbeknek és természetesen a jobboldaliaknak nem, de amúgy sem olvassák.

Tehát ők valóban el se tudják képzelni, hogy valakik miért is akarnának Orbánékra szavazni, hisz az ő világukban szinte sivataggá változtatta az országot, ahol Budapesten kívül mindenki éhezik és ha nem szavaznak a Fideszre akkor nem kapnak kenyeret és vizet és meghalnak. Semmi jó nem juttot el hozzájuk, semmi infó ami leleplezné, hogy hazudnak nekik a saját sajtójukon át.

Mindig azt hiszik nyernek, de aztán nem; jön a sokk és kimennek az utcára mérgesen, hogy bemondják a kamerákba, hogy "Dehát én nem ismerek senkit aki szeretné a Fideszt."

Mennek az utcára, hogy megdöntsék a "diktatúrát".

Amíg van fizikailag is létező szavazó lap amit később be lehet mutatni, hogy akkor számolják össze ahányszor csak akarják, ezt le lehet nyugtatni.

Viszont ha kiépül teljesen majd a digitális állam, aminek része lesz az online, teljesen elektronkus szavazás, hogyan állítják majd le tömeget? Még a saját politikusaik se tudnák tán.

Meg igazán a média se segít, mi volt a mostani önkormányzati szavazásnál?

A ballib média már megszokta, hogy veszíteni fognak és szemlátomást teljesen így készült. Már több hónappal előtte elkezdte adagolni a narratívát: csalás lesz.

Például azért, mert Orbánék haverjai "még közelebb" kerülnek a választási szoftvert készítő céghez. Ebben egyébként van igazság, tényleg nem normális, hogy egy olyan cég adja a választási szoftvert ami egy párthoz köthető.

Viszont az igazság itt mindegy, a lényeg, hogy el legyen ültetve a fülekben a dolog és nem is kell, hogy tulajdonosa legyenek a cégnek, hanem "közeledjenek" hozzá.

Aztán volt itt olyan hír is, hogy az ellenzék valami párhuzamos, alternatív szavazószámláló rendszert épített ki.

Minden elő volt készítve, hogy elmondhassák miért veszítettek: Mert csalt Orbán.

Viszont váratlan dolog történt... Mindkét oldal elégedett lehetett és erre nem számítottak.

Én a választás éjszakáján legörgettem a 444 honlapját hosszan. Beszédes... Ugye legfelül voltak a diadalittas jó hírek, de amikor lentebb görgettem és még nem voltak eredmények... Szinte minden cikk választási csalás gyanujáról szólt. Itt is csalnak, ott is csalnak. Aztán kiderült, nyerik a főpolgármesteri helyet és ezek szinte teljesen megszakadnak.

Viszont van más is... Ugye előbb már szó volt róla, ballib ember nem nagyon megy jobboldali oldalra, de mégis vannak beszólogató emberek. Ezek igazából valószínű fizetett trollok.

Azok úgy tűnik lassabban kapcsoltak, nem akartak eltérni a megbeszélt tervtől; épphogy kiderült, hogy Karácsony nyer, de mik az első hozzászólások:

https://mandiner.hu/cikk/20191013_budapest_jonnek_az_adatok

A perceket is nézzétek... kevesebb mint egy perccel a cikk után, vagyis el se olvasta, hanem rögtön berakta, hogy első legyen a hozzászólása, fel se fogva, hogy Karácsony nyert:

-- "Megint leállt a szerver.

Orbán ehhez SEM ért."

Második hozzászólás, kevesebb mint három perccel, hogy megszületett a cikk:

-- "Anyátok picsája fagyott volna be amikor a világra szült benneteket fidesz gecik, nem a választási iroda honlapja!" 

Vagyis gondolom ki volt adva eredeti tervek szerint, ha bármi gubanc van AZONNAL mindenhova kapásból beírni: a Fidesz csal a választási rendszerrel.

Újabb az egyik legelső hozzászólótól, aki már elég konkrét:

--"Megint leállt a szerver !

Érdekes, hogy minden választáson van ilyen

Különösen annak fényében, hogy Lőrinc egyik cége a választási rendszer üzemeltetője


A választási rendszer üzemeltetése is a Mészáros-Jászai tulajdonhoz került a T-Systems megvásárlásával

https://168ora.hu/itthon/4ig-v..

Ilyenkor nyúlnak a rendszerbe ????"

Vagyis itt be volt készítve egy nagy felfordulás okozása eredetileg, mert azt hitték megint teljes mértékben vesztesek lesznek és az első pillanattól akarták uralni a narratívát. Előbb hozzászóltak mint ahogy a címet elolvasták volna, hogy elsők legyenek.

Ha most nyert volna mindenhol a Fidesz, mondhatta volna még, hogy tessék a szavazatokat újraszámolni, de ha csak egy elektronikus jel lenne az egész? Mi állítaná meg azokat akik teljesen arra vannak agymosva, hogy csalás volt az egész; merthogy az egész médiájuk erre készítették fel őket hónapok óta?

Semmi. Ezért sohase szabad bevezetni a teljesen elektronikus szavazási rendszert az országunkban.

Most végülis szupergyorsan vége lett a választási csalást nagyban emlegetésnek, hiszen mindkét fél nagyrész elégedett lehet. De ha nem így lett volna Budapesten, micsoda nagy csődülett volna?

Egyébként pedig talán a választási rendszer informatikusai se voltak valóban a helyzet magaslatán:

"Az informatikai átállás miatt volt szolgáltatáskiesés az eredményközlésben"

Én hallottam, hogy a Kossuth Rádióban is vannak akik eléggé hát... csalódottak voltak, hogy nem jönnek friss adatok, de igazából nem ez a lényeg. Ez a csalás narratíva már rég előre el volt vetve.

"A napközbeni részvételi adatokat közlő honlapról az eredményeket közlő honlapra történő átállás tartott a tervezettnél tovább, ezért volt szolgáltatáskiesés a választási honlap működésében – mondta Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda (NVI) elnöke vasárnap késő esti sajtótájékoztatóján."

Tulajdonképpen lehet Orbán rosszabbtól menekült meg, hogy nem nyert mindenütt; talán kész forgatókönyv volt bekészítve, megpróbálják erőszakkal elmozdítani, arra hivatkozva, hogy csalt.

Aztán megtörtént az amire senki se számított: Karácsony nyert és a Fidesz simán tudomásul vette.

Ez fog még okozni narratívabeli fejtörést a baloldalnak; annyira be van égve, hogy a Fidesz-é a szavazórendszer és csal, hogy én még úgy is találkoztam vele, hogy önellentmondásba került vele a felhozója, hisz Karácsony nyert.

Viszont nem kell félteni a baloldalt... ha az igazság számítana már rég nem lenne szavazójuk.

Viszont azt is hozzá kell tenni, hogy Orbánéknak el kell tünniük a szavazórendszer közeléből, próbálják meg leállás nélkül végigcsinálni a választást és ha ilyen van talán nem kéne jutalmat osztani a lebonyolítónak és végül soha, de soha ne vezessenek be teljesen elektronikus szavazást.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr9815226778

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása