Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Egy modern polgárháború elengedhetetlen kelléke: online szavazás 1.

Az USA-ban

2019. október 16. - GABOR2

Az online, teljesen elektronikus szavazás rossz és instabilitáshoz vezet. Erről már korábban írtam általánosságban.

Most viszont nézzük milyen állapotban várja az USA a következő szavazást.

Trump nyerésre áll. Nem is kicsit. Lehet vitatkozni felméréseken, de most csak nézzük a történelmileg leghitelesebb felmérő felmérését, ami 1980 óta csak egyszer tévedett arról, hogy ki lesz az elnök... pont Trump esetében egyébként.

"HISTORICALLY ACCURATE ELECTION FORECASTER PREDICTS TRUMP WILL WIN BY EVEN GREATER MARGIN IN 2020"  

Igazából tájékozott embernek ez nem is lehet csoda. Hisz a gazdaságba pozitív rekordokat hozott, a foglalkoztatottság is rekord magas, sőt mindenféle kisebbségiek között is így van, akik egyre kevésbé látják ördögnek Trumpot.

Amit kínálnának a Demokrata jelöltek se túl vonzó. Ugye ingyenes egészségügyi ellátás mindenkinek aki csak úgy bármi okból bejön az országba migránsként már alap, de AOC már azzal is előjött, hogy tulajdonképpen inkább teljes jólléti ellátást kéne adni... amit az amerikai adófizetőknek kellene állni.

Most volt a harmadik nagy demokraták közötti vita és még saját újságírójuk is azt kell, hogy mondja, hogy meghallgatva a vitát, egyre inkább azt hiszi Trump fog győzni legközelebb.

Ebbe a legutóbbi vitába pl. megkérdezték a jelölteket, hogy ha mindez lesz... akkor fognak-e az adók emelkedni. A nézők kaphattak itt félrebeszélést is, de az egyik jelölt, Bernie Sanders simán kijelentette, hogy igen, természetesen.

Szóval minden normális ember érti, hogy Trump miért fog nyerni.

Viszont.

A ballibek nem szeretnek ott se veszíteni és bár az eljutt hozzájuk, hogy valószínű veszítenek, de nem ezekből az okokból.

Már múltkor bemutattam, hogy egy tanulmány szerint a ballibek csak a saját médiájukat fogyasztják, míg a középüttlevők és a jobboldaliak elolvassák mindkét oldal sajtóját.  Ami most egy újabb kutatásból kiderült még, hogy ellentétben azzal a narratívával, hogy a jobboldali vezetők és médiák sikeresen agymossák a szavazóikat, ezek az emberek nem hisznek annyira még a saját legnépszerűbb sajtójuknak se, csak erős fenntartással. Ellentétben a ballib szavazók a saját sajtójuknak nagyon hisznek és nemcsak a legnagyobbaknak.

Vagyis egy ország a valóságban hiába dönt meg mindenféle pozitív rekordot, a ballib szavazók fejében a valaha volt legrosszabb állapotban lehet, mert a sajtójuk, amikor nincsenek hatalmon, természetesen ezt írják és azt gondolják, hogy mindenki ezt gondolja és amikor jön a legközelebbi szavazás jön a sokk, hogy vannak emberek akik nem úgy gondolkoznak mint ők, és el se hiszik, kimennek az utcára, hogy megdöntsék a "diktatúrát" hisz lehetelen, hogy másként gondolkozzanak emberek mint ők, tehát csalás történt.

Ha most ehhez hozzáadjuk az online szavazást, akkor még az is meg fog szűnni, hogy végül azt lehessen mondani, hogy akkor számoljátok ti össze újra a szavazatokat amennyiszer csak akarjátok.

Az USA szavazási rendszerét ráadásul nagyon könnyű megtörni.

A sajtó persze nem segít a helyzeten, sőt.

Mivel tudják, hogy nagyon-nagyon-nagyon valószínű, hogy veszíteni fognak, máris előregyártják a hamis narratívát, hogy miért:

Trump csalni fog + külföldi hackerek meghackelik a szavazást

És már most se bíznak már az emberek a szavazás tisztaságában, a ballibek pedig nagyon nem, ez derül ki egy felmérésből:

"New poll shows 'crisis of confidence' in US elections"

"A year before the 2020 presidential elections, only half of Americans say they believe the vote will be conducted openly and fairly, according to a new survey that reveals a growing mistrust in the U.S. electoral system."

"Almost three quarters of Republicans, 72 percent, said the next election will be conducted fairly. Only 39 percent of Democrats and 55 percent of independent voters agreed. "

“Right now, there is a crisis of confidence in our democracy,” said Cliff Young, the president of Ipsos. “By and large, the American people do not believe our elections are safe from foreign interference, and there is a vast partisan disagreement over whether the next election will be open and fair.” 

Érdekes a cikk nem veti fel ha már ennyire félnek a külföldiek hackelésétől... talán nem kéne hagyni a francba az elektronikus szavazást?

Szóval van ez a ballib elzárt világ amiben levők azt hiszik, hogy tudnak mindent, tájékozottabbak mindenkinél, morálisan felsőbbrendűek és már jó előre hallják... csalás várható. Persze az fel se merül, hogy esetleg igazi szavazók akarnának mást mint amit ők hisznek, hisz az ő világukban Trump sivataggá változtatja az országot, ki akárná újraválasztani? Jó erőre jönnek a cikkek, hogy csalás várható... aztán jön a választás napja és Trump győz és nem értik miért szavazna bárki is rá, tehát... csak csalhattak a nácik. És ott nem lehet szavazatokat újraszámolni, hisz elektronikus, amit "természetesen" meghackeltek. Így hát fel nagyvárosok népe... döntsük meg a diktátort.

Ha nem lenne elektronikus a szavazás, akkor is balhé lenne, de végsősoron lehetne azt mondani, hogy számolják újra őket ahányszor csak akarják és végül elnyugszanak. Elektronikus szavazásnál viszont nincs biztos, kézzelfogható bizonyíték és az országokat polgárháborúba sodorhatják.

Amiről amúgy az USA sajtóban már évek óta szó van. Most volt egy hír, hogy a baloldalnak vigyázni kéne ezzel, mert a hadsereg Trumppal lenne és leverné őket, de igazán... ahogy a CNN-es egyik alkalmazott mondta a Projekt Veritas videójában... ők hozták létre a szörnyet és mostmár ők se menekülhetnek tőle. A dolog önműködő lehet, hisz milliónyian hisznek benne és egy politikai nyilatkozat kevés lehet a lenyugatására.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr315226612

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása