Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Ha Windows frissítés, akkor összeomlás, de az Intel is remekelt

2019. szeptember 17. - GABOR2

Újabb Windows frissítés, újabb összeomlás; most ily módon:

"Katasztrófa a Windows 10 szeptemberi frissítése"

"A hétvégén már beszámoltunk a Windows 10 May 2019 Update szeptemberi összegző javításával kapcsolatos bonyodalmakról, a frissítés egyeseknél megnyithatatlanná tette a Start menüt, másoknál a Start gomb melletti keresőmező nem működik, egyes játékosok pedig hangproblémákról panaszkodnak."

"Végül az összegző frissítéssel kapcsolatos legújabb probléma, hogy a beszámolók szerint kiütheti az Intel márkájú wifi vagy vezetékes hálózati vezérlőket, az érintett számítógépek így nem képesek csatlakozni az internetre."

Az Intel pedig a szerverközpontok támadhatóságához adott hozzá egy újabb módott. Bár úgyis annyi van már, hogy szinte mindegy; némelyik ráadásul szoftveresen javíthatatlan:

"Újabb hibát találtak - ezúttal az Intel szerverprocesszoraiban"

Ebből is látszik, hogy "jó" ötlet felhőben tárolni fontos adatokat.

"Biztonsági kutatók kedden jelentették be, hogy sikerült egy új biztonsági gyengeséget azonosítaniuk az Intel ezektől már egyébként is hemzsegő chipjeiben. Az általuk Network Cache ATtack-nak, azaz NetCAT-nak elnevezett sebezhetőség ugyanakkor némileg eltér az utóbbi időben felfedezett társaitól, mert csak a gyártó szerverekbe szánt processzorait érinti."

"A NetCAT kihasználásával a támadók hálózaton keresztül - tehát távolról - lefigyelhetik pl. azt, hogy a rendszergazdák mit gépelnek be a szervereken, de jelszavakat és titkosítókulcsokat is megszerezhetnek segítségével."

A hibára javítása egyelőre nincs, így kihasználása ellen csak közvetett módon lehet védekezni. Az Intel azt javasolja az üzemeltetők számára, hogy azok korlátozzák a hálózati hozzáférést azokhoz a gépekhez, amiken a DDIO technológia, valamint a DMA használata is engedélyezett.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr1615113472

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

VikThor_ 2019.09.18. 21:38:38

Közben egy Pcworld-ös cikk szerint a szoftverek és a procik mellett a SIM kàrtyàkat is fel lehet törni.
"Az összes mobil veszélyben, csúnya sebezhetőséget találtak"
Szép új vilàg.
süti beállítások módosítása