Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Mi van? Lepődjek meg valamitől ami milliárdszor ismétlődött már? ( Egy valamiért hihehetlen Iphone sebezhetőség )

2019. szeptember 03. - GABOR2

Nem értem a médiát... Most tényleg elvárják, hogy mindenki játsza a hülyét és sokkos állapodva kerülve lepődjön meg azon, hogy... találtak néhány Iphone sebezhetőséget megint? Miért, ez a második, vagy harmadik alkalom sok év alatt, hogy ilyen volt, vagy... inkább már a tízezres nagyságrendben van a szám, tehát mégis mi a fxxxxxnak kéne úgy meglepődnöm?

"Évek óta fertőzték csendben iPhone-ok millióit a hackerek"

És akkor én már az elején ellövöm, hogy ez az eset is mutatja, hogy nem lesz okos dolog ezzel irányítani szinte mindent, pl. okosotthont, autót, banki dolgokat stb., de menjünk is tovább az indokolatlan sokkhoz:

"Az iPhone-tulajdonosok számára minden bizonnyal igen meglepő,..."

Miért lenne az? Miért? MiÉRT??????!!!!!

"Az iPhone-tulajdonosok számára minden bizonnyal igen meglepő, a biztonsági szakemberek számára már nem annyira nagy meglepetést okozó leleplezésre kerített sort a Google a napokban. A cég ugyanis bejelentette, hogy bizonyítékokat találtak arra vonatkozóan: éveken át fertőzték hackerek az almás készülékek millióit, és szipkázhattak le minden adatot azokról."

"Minderre az iPhone-okban több, mint egy tucatnyi sebezhetőség adott lehetőségeket nekik, amik annyira durvák voltak, hogy a készülékek megfertőzéséhez elég volt ha valamelyik, a támadókóddal ellátott weboldalra tévedtek az almás készüléktulajdonosok. A hackerek gyakorlatilag kivétel nélkül minden támogatott iPhone-t meg tudtak fertőzni, akkor is, ha azokon a legújabb foltok is fent voltak - és a Google szerint ez naponta tízezres nagyságrendben sikerülhetett is nekik."

Igen, ez is mutatja amit mondok... sebezhetőség sohase fogy ki és hiába van neked minden aktuális update a gépeden, a hackerek ismernek rengeteg más sebezhetőséget, ami miatt bejutnak ahova csak akarnak... állandóan. És hiába van "Internet Security" a gépeden. Ezekkel kereskednek, nem kell mindet maguktól megtalálni.

"A több mint két évig zavartalanul és észrevétlenül zajló fertőzéshullámban a megtámadott készülékekre egy "megfigyelő implantot", azaz, gyakorlatilag egy kémszoftvert telepítettek, amivel gyakorlatilag tetszőleges adatokat szipkázhattak le és gyűjthettek be azokról. Ezek között privát képek és üzenetek mellett banki azonosítók, jelszavak, sőt, még helyzetinformációk is lehettek."

Igen és most mi van, hogy lezárták ezeket? Mindenki szépen megnyugodhat, megmenekült a világ? Nagy szxr-t, van egy másik tucat sebezhetőség amivel ugyanúgy folytatják ezt a business-t; ja hogy arra már nem akarják felhívni a figyelmet, annyira nem fontos, hogy amúgy valami nyilvánvalóan fontost közöljenek... hisz ha ez a story fontos volt, talán az is az lenne, ha az emberek megértenék, hogy: folyamatosan meg tudják a telefonjukkal ezt tenni. Ezért se kéne fontos dolgokat rábízni. Sőt igazából a legális cuccok még rosszabbak is lehetnek, annyi mindent megengednek maguknak.

De nem... Ezt eddig se hozták le. Így majd legközelebb újra meg lehet lepődni, amin nem kéne már rég senkinek.

Amúgy ilyenkor hol van a marketing osztály?

"Az Apple-t egyelőre hiába kérdezték meg a sajtó munkatársai esettel kapcsolatban, a cég nem tudott semmit mondani az ügyre."

Ilyenkor miért nem ismételgetik meg, hogy szerintük pl. tök jó ötlet a pénzedet az okostelefonra bízni?

Iyenkor csak lapítanak, mert ez se mai történet teljesen:

"igaz, gondosan elhallgatva a nyilvánosság elől azok súlyosságát, illetve azt, hogy mennyire sikeresen és sokáig használták ki készülékei tulajdonosaival szemben a hibákat a hackerek."

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr8115038202

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása