Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Lehetsz CEO, feltörhetik a te fiókodat is

2019. szeptember 03. - GABOR2

Ennek tényleg csak ennyi a tanulsága. Ha még a saját legfőbb embere fiókját se tudja megvédeni egy techóriás, a többiekét hogyan tudná?

"Feltörték a Twitter vezetőjének fiókját, és rasszista üzeneteket posztoltak róla"

"Feltörték a Twitter elnök-vezérigazgatójának Twitter-fiókját. Jack Dorsey több mint négymilliónyi követője pénteken este negyedórán keresztül durva, sértő és rasszista bejegyzések halmazát olvashatta. Az egyik poszt arról szólt, hogy a mikroblog-szolgáltató kaliforniai központjában bombát helyeztek el. Csak negyed órával később sikerült megszabadítani a fiókot a magát Kuncogó Különítménynek (Chuckling Squad) nevező hacker-csoporttól. "

Gondolhatod, hogy na és, de ez nyilván azért van, mert nem tudod, hogy például a mai tözsdei automatizált "robotok" figyelik a Twittert is és ha azon mondjuk megjelenne egy hiteles fióktól egy olyan szöveg, amiben az van, hogy "Trump, terrorist, dead", akkor autómatikusan egyből végrehajt egy csomó műveletet, leginkább eladást.

Szóval igenis fontos lenne, hogy ne lehessen csak úgy feltörögetni Twitter fiókokat.

Na remek, ezekért a szavakért ha minden igaz, amerikából valaki le fogja csekkolni ezt a cikket a titkosszolgálatok részéről... Nem vicc. Lehet így kéne növelnem a kattintás számot.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr3715038160

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KalmanBlog 2019.09.04. 13:02:06

LOL és mi van, ha valójában berúgott és szabadjára engedte a rasszista belsőjét? Persze, hogy inkább bevállalja hogy balfácánnak nézzék, mert a rasszizmus bűnénél nincsen súlyosabb.

GABOR2 2019.09.04. 18:13:19

@KalmanBlog: Ja, miért is volt annyira biztos, hogy mások nincsenek veszélyben.
süti beállítások módosítása