Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Kultúrháborús történesek - különkiadás- 4

A Google-t csak saját maga győzheti le, de dolgozik rajta ( Kultúrháborút finanszírozni kell )

2019. szeptember 03. - GABOR2

Már múltkor írtam róla, hogy a Google más mint a többi nagy techcég.

A legtöbb nagy techcég, lehet bármilyen nagy akkor is, olyan mintha a folyamatosan süllyedő Titanic lenne, amit mindig az ment meg ideiglenesen, hogy kitalál valami új, jó terméket, amit az emberek meg akarnak venni.

(Ezen persze próbálnak változtatni, ezért is akarják, hogy fizess elő örökre valami felhős szxrságra például. Így nekik is folyamatosan jönne a lové, mégha nem találnak ki semmi újat se.)

A Google viszont nagyrészt a hirdetési piacból él meg és ez a bevétel jön így is úgy is, ezért is engedhetnek meg rengeteg becsődülő kísérleti projektet.

Viszont jöttek az SJW-k és rávették a Google-t arra, hogy töröljenek egy csomó embert akik nekik nem tetszik és így brutálisan estek a bevételei és még ezt tetézte, hogy a részvényeik értéke is emiatt megzuhant hatalmasat többször is. Itt az egyik eset. 70 billió dollár minusz.

A Youtube így nem tud nyereséges lenni és gondolom neked is feltünt, hogy egy ideje már egyszerre két reklámot is benyomnak, meg hosszabban kéne nézned, van, hogy tiltja hogy átugord... és ez már alap, nemcsak a Youtube-er egyéni beállítása.

A Youtubenak egyébként korábban volt egy nagy küzdelme azzal, hogy nyereséges legyen, ez csak nehezen sikerült, ez idő alatt a Google egyéb termékeinek plussz bevételeiből finanszírozták.

Most viszont egy olyan nagy lyukat ütöttek hála saját maguknak a bevételeken, hogy úgy látják a Google-nél, hogy ideje nagyon idegesítő módon nyomatni a reklámokat, hogy valahogy kiheverjék saját öngyilkos döntésüket.

"Újabb bosszantást talált ki a Google"

"Jönnek az automatikusan induló videók a Play Áruházba."

"hamarosan újabb ellenérzést kiváltani képes változtatás jön az Android hivatalos áruházába."

" A Google a héten értesítette az androidos alkalmazások fejlesztőit, hogy november elsejétől automatikusan elindul majd az appjaik áruházi oldalaira beágyazott reklámvideók lejátszása."

Inkább ez, minthogy abbahagyják most a cenzúrát. Már alig várom a legújabb negyedéves jelentést. Vajon ezzel a gigászi lyukakat be tudták-e tömni? Szerintem aligha. Persze nem mennek csődbe, de mivel a befektetők látják, hogy itt nem várható növekedés majd szépen még többen lelépnek és tovább zuhan majd az érték... Aztán lehet beindul majd egy negatív spirál egyszer.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr1615038294

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása