Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

A Tesla a legbiztonságosabb autónak kamuzta magát, miközben megint balesetezett egyet

2019. augusztus 27. - GABOR2

A Tesla-nak már valóságos kis történelme van arról, hogyan hazudozott az önvezető, vagy inkább "önvezető" autója biztonságosságáról. Itt egy példa, meg itt egy másik.

Most meg egy olyat kamuzott, hogy egy valóban kiédemelt eredményt másnak értelmezett mint ami, úgyhogy az amerikai közlekedésbiztonsági felügyelet (NHTSA) rájuk szólt, hogy abba kéne hagyni a hazudozást.

"Megtiltották a Tesla-nak, hogy kamuzzon autói biztonságosságáról"

"Az amerikai közlekedésbiztonsági felügyelet (NHTSA) kénytelen volt arra utasítani a Tesla-t, hogy az hagyjon fel a hivatal szerint a vásárlókat "megtévesztő" állítások hangoztatásával autói biztonságosságával kapcsolatban - derült ki a napokban kiszivárgott dokumentumokból. Az elektromos autógyártó ugyanis marketinganyagaiban azt állította, hogy Model 3 autójában van "a legkisebb esélye a sofőrnek arra, hogy megsérüljön" egy balesetben - ami viszont egyszerűen nem igaz."

"A hatóság emiatt egy nem nyilvános levélben egészen komolyan lehordta a Tesla illetékeseit, sőt, közölte velük, hogy az amerikai kereskedelmi bizottságnál (FTC) eljárást is kezdeményez a céggel szemben a fogyasztók ismételt megtévesztése miatt. A Tesla ugyanis már egyik korábbi autója, a Model S esetében is hasonlóan hamis kijelentésekkel hirdette azt, és emiatt már korábban figyelmeztetést kapott a NTSHA-tól - ami azonban a jelek szerint nem akadályozta meg abban, hogy a Model 3 esetén is kamuzzon annak biztonságosságáról."

Egyébként meg a nagyon biztonságosnak mondott Tesla megint simán belement nemrég egy teherautóba és utánna még ki is gyúlladt, plusz a hab a tortán... fel is robbant.

"Megint teherautóba szaladt egy "önvezető" módban működő Tesla"

 "ismét igen durvát hibázott egy Tesla Autopilot rendszere. Az elektromos autót kvázi részleges "önvezetési" képességekkel felruházó szoftver ugyanis megint nem vett észre egy álló teherautót az úton, és a felügyelete alatt álló Model 3-at - több utassal a fedélzeten - hagyta belerohanni abba."

"Ráadásul a balesetet követően a Tesla ki is gyulladt, akkumulátora pedig több lépésben fel is felrobbant."

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr4815027224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bomberman 2019.08.30. 13:02:03

A sofőr közben a t.két vakargatta?

GABOR2 2019.08.31. 02:13:44

Láttam már pár durva videót mit csinálnak...

Egy példa:

www.youtube.com/watch?v=BjHpBFPz2xI
süti beállítások módosítása