Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Jaj de jó, még többet tudhat meg rólunk a telefonunk, még ha mi nem is akarjuk

2019. augusztus 05. - GABOR2

Mi lehet annál felemelőbb érzés, mint amikor a cég ami eddig is telibe tojta a privát szférához való jogodat szintet lép és mostmár például a környzeted is radarozza majd az "okostelefonod" segítségével.

A Googlenek már egy ideje ez a terve, én már évekkel ezelőtt is olvastam, hogy szeretnének ilyet... most végre ez az álmuk is valóság lehet, úgyhogy talán majd pontosan tudni fogják hogy néznek ki az épületek belülről.

"Beépített radarral fog jönni a Google következő Pixel telefonja"

Ugye, hogy mindig is arra vágytál, hogy egy ilyen telefonod legyen?

"A Google idén őszre várt új okostelefonja, a Pixel 4 egy speciális, első hallásra furcsa technológiával fog érkezni. A készülékben ugyanis helyet fog kapni egy, a cég által "radar"-nak hívott technológia is, ami a mobil vezérlésében fog szerephez jutni."

"Ez a radar ugyanis nem a telefonhoz közelítő repülőket fogja felderíteni, hanem a felhasználó kézmozdulatainak érzékelését fogja a készülék számára lehetővé tenni. Így utóbbi anélkül tudja majd vezérelni a telefont, hogy ehhez hozzá kellene érnie."

Őszintén szólva... ez elég szxrul hangzik. De még egyszer emlékeztetnék mindenkit... valószínű az igazi cél az épületek belsejének feltérképezése, ennek már párszor nekifutottak a múltban.

"A Soli nevű technológia, illetve chip a Google szerint lehetővé fogja tenni a felhasználó számára, hogy a készülék megfogása nélkül ugorjon majd pl. egy dalt a zenelejátszás közben, utasítsa vissza a beérkező hívásokat, vagy némítsa el az ébresztéseket. Ezen kívül a cég további funkciókat is ígér, amik azonban még fejlesztés alatt vannak."

"A Pixel 4 egyébként ezen kívül egy másik olyan újdonsággal is fog rendelkezni, amiket korábban Google telefonokon még nem láttunk. A mobil ugyanis arcáról is fel fogja tudni majd ismerni felhasználóját, és feloldani magát - ahogy arra jó ideje már az Apple, a Samsung és néhány más gyártó készülékei is képesek."

És ami funkciót kb. mindenki nem kívánatosnak talál, de ezt letolják.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr8214996624

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KalmanBlog 2019.08.06. 15:10:36

> Ezen kívül a cég további funkciókat is ígér, amik azonban még fejlesztés alatt vannak.

Magyarul: először a kémfunkciókkal akartak kész lenni, a parasztvakítást elegendő utólag hozzáfejleszteni :-)

GABOR2 2019.08.06. 17:10:07

@KalmanBlog: Nem, éppenséggel a kellemetlen részt hagyják utólag... amikor már megvették elegen jöhet a feketeleves.

KalmanBlog 2019.08.07. 08:31:37

@GABOR2: Persze, de mielőtt a HW-t piacra dobják ki kell tesztelni, hogy alkalmas lesz-e kémkedésre. Aztán, hogy hogyan csomagolják mézesmadzagba, azzal már ráérnek akkor foglalkozni, amikor már gyártásban van a készülék.
süti beállítások módosítása