Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Hát ez se tartott ezer évig: máris megvan a bécsi önjáró busz első áldozata

2019. július 23. - GABOR2

"Embert gázolt a bécsi önjáró kisbusz"

"Egy gyalogoshoz kellett mentőt hívni a csütörtöki baleset miatt."

"Csütörtök délelőtt a seestadti Ilse-Arlt-Straßéban egy figyelmetlen gyalogost ütött el a Wiener Linien autonóm kisbusza – adta hírül a Regionbahn.hu közlekedési szakportál pénteken."

Igen... a figyelmetlen gyalogos. Valahogy ilyenkor elfelejtik, hogy dehát... az önvezető technológiának pont az az igérete, hogy az ilyen telefonálgató, figyelmetlen gyalogosakat nem ütik el, mert ezek majd a csoda-gépreflexekkel, meg mindentlátó érzékelőkkel ezt megakadályozzák. De nem... ilyenkor valahogy ez mind elfelejtődik és a nő a hibás.

"Mint írják, az auto.bus.seestadt néven futó, kutatási célokat is szolgáló projekt keretében a francia Navya által gyártott elektromos busz egy zenét hallgató 29 éves nővel került összeütközésbe, amikor a nő az autonóm jármű útját keresztezte."

Jó, oké a nő a hibás... megmondták. Biztos hűek ehhez a megállípításokhoz tettekben is. Hisz... úgy lenne az igazi. De nem... valahogy talán mégsem annyira biztosak magukban.

"Mindazonáltal a Wiener Linien a vizsgálatok végéig kivonta a forgalomból a buszokat, amelyek egyébként menetrend nélkül és csak hétköznap délelőtt közlekednek – foglalta össze a Regionalbahn az eset utózöngéit."

És gondolom max. 30-cal repeszthetnek, de így is gázoltak.

Meg amúgyis mi ez... Előbb megállapítják, hogy a nő a bűnös, aztán most meg megírják, hogy a vizsgálat még csak most lesz?

Attól tartok igazából a vizsgálat eredménye is már megvolt még mielőtt elkezdődött volna...

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr7414975980

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása