Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Én szóltam előre: Az ellenzék már most tudja miért veszített 2022-ben, meg ősszel ( elektronikus szavazás )

2019. július 23. - GABOR2

Egy teljesen semleges korábbi cikkben már kielemztem, hogy az elektronikus szavazás több okból is nagyon rossz ötlet. Több okból is, nemcsak a klasszikus, "dehát meghackelhetik" probléma miatt, hanem például azért is, mert ha nem is hackelik meg, a vesztes fél mondhatja azt, hogy igen, és többé már majd nem lehet összeszámolni a fizikai szavazatokat és az ország nem nyugszik meg.

Az elméletet itt elérheted.

Most nézzük a valóságot.

Az ellenzék máris szépen készíti elő a narratívát miért vesztett. És miért: mert Orbánék meghackelik majd a választási rendszert, hisz... "egyre közelebb kerülnek hozzá".

Az is érdekes, hogy egy cikkben sem láttam, hogy azt mondták volna... követelik, hogy a szavazás legyen teljesen fizikai. Nem... hisz az ellenzék tudjuk, hogy veszíteni fog és úgy gondolják jól fog jönni nekik a legenda, mivel a valósággal nem akarnak sohase szembenézni... csak azért vesztettek mert Orbán hackelt, de amúgy ők nyertek volna.

"Mostantól még inkább Orbán körei ellenőrizhetik a választási informatikai rendszert"

"Most egy fokkal még közelebb került Orbán környezetéhez a választási informatikai rendszer ellenőrzése.

A tavaly 14 milliárd forint árbevételt produkáló 4iG ugyanis nemrég Mészáros Lőrinctől az eddig pénzügyi jobbkeze, Jászai Gellért tulajdonába került, és a cég most megveszi a Magyar Telekomtól a tavaly 114 milliárdos bevételt felmutató T-Systemset."

És oké, mondjuk ki akkor... az aggodalom jogos. DE! Akkor miért nem követelik, hogy legyen a szavazás nem elektronikus? Jó jönne egy kis káosz a szavazás után, álhírek, "vélemények" terjesztése?

Ilyen kérés nincs, ami van, hogy szépen építik már most fel a sztorit, hogy Orbán csalt és ezért vesztettek 2022-ben és most az ősszel.

De itt van a Jobbik is:

"Jobbik: Nem adottak a tisztességes önkormányzati választás feltételei"

"Bencsik János jobbikos országgyűlési képviselő szerint az őszi helyhatósági választás tisztességes lebonyolításának minimális feltételei sem adottak, „soha nem volt még ekkora esély”, hogy az önkormányzati választást „elcsalják”."

Ennek ellenére amúgy a politikusok imádják az elektronikus szavazást. Talán azért mert mindig arra lehet fogni... igazából ránk szavaztak, csak azok hackerek... bizonyítani nem tudjuk, de mindenkit az utcára, döntsük meg a hatalmat.

"Arra szólította fel a Nemzeti Választási Irodát, hogy írjon ki új közbeszerzést az őszi választás informatikai hátterének biztosítására, és abból zárja ki az összes olyan céget, amely „különböző fideszes politikusok és üzletemberek révén kapcsolatban áll a kormányzattal”. Jelezte: e nélkül a Jobbik számára nem fogadható el legitimnek a választási eredmény."

Tessék, itt is, új informatikai rendszert szeretnének, még véletlenül se informatika nélküli szavazást.

Eleve reális, nem? Hogy összedobnak egy biztonságos informatikai rendszert egy hónap alatt és még tesztelik is.

Ja... szóval amit akarnak ezek igazából az a káosz, viszont Orbánék azzal, hogy ragaszkodnak ehhez a valóban problémás rendszerhez maguk alatt vágják a fát.

A történelemnek: Ezt 2019-ben írtam.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr314975994

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása