Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

A legjobb szxr a felhő

2019. július 23. - GABOR2

Annyira aranyos amikor milliárdomik alkalommal is csődött mond a felhő, de úgy állítják be, mint valami waó, nagy még sohaselátott tett lenne, valami írtó nagy akadályt győztek le most hackerek és húúú valami csodafegyerrel érték ezt el. Tom Cruse is ott kellett legyen.

"A legbiztonságosabb helyen tárolt, titkos üzeneteidet és adataidat is ellopja egy újfajta vírus"

Miért csak vírus, miért nem szupervírus, vagy csodavírus?

Hisz az állítólagos legbiztonságosabb hely a ... felhő.

 "Egy izraeli kiberbiztonsági cég fejlesztett egy programot, amely az Apple, Google, Facebook, Amazon és Microsoft eszközeikről és felhőszolgáltatásaiból képes személyes felhasználói adatokat gyűjteni és képes a kétfaktoros hitelesítés kijátszására is - írja a Financial Times. A programot elsősorban hírszerzési és állami szervezeteknek értékesítették."

Amúgy a legbiztonságosabb helyek, vagyis a felhők ( de csak ) a cikk szerint, amúgy folyamatosan sikeresen támadhatók például ezzel. Ja és azok is maradnak. Csak a világ és a felhős cégek úgy tesznek mintha ezek nem lennének.

"A Pegasus úgy működik, hogy lemásolja a Google Drive, a Messenger és az iCloud hitelesítési kulcsait, majd leutánozza a fertőzött telefont, az azonosítási adatait (beleértve a helyadatokat) lemásolásával. Ezzel lényegében kikerülik a kétfaktoros azonosítást, hiszen a szolgáltatók azt érzékelik, hogy a fertőzött telefon tulajdonosa próbál hozzáférni a saját adataihoz, a saját eszközén keresztül. A Pegasus állítólag még azután is meg tud szerezni adatokat, miután törölték a fertőzött telefonról."

És figyelem, ha már nem kapta meg a csodavírus elnevezést, mással azért vigasztalják:

"A Pegasust egyébként Izrael hivatalosan is fegyvernek minősítette"

Szóval ez egy fegyver... nem csak úgy egy vírus vagy valami (amik szintén betörnek ugyanúgy a felhőkbe), hanem egy... agyat eldobod, hisz a feltörhetetlen felhőket is feltöri... egy fegyver. Odadobod a pendrive-odat ezzel egy fickóhoz és leszakad a feje tőle.

Jól van, hagyjuk is ezt a sza... szupervírust és nézzünk további felhős kudarcokat.

Például már megint az volt, hogy a mindenféle redudancia ellenére összeomlott az egyész Twitter.

"Világszerte leállt a Twitter "

Milliomodik alkalom, hogy bár elvileg ez szinte lehetetlen a redudancia miatt, megint így történt, ennél a cégnél is.

"Csütörtök este kilenc óra körül globálisan elérhetetlenné vált a Twitter mikroblog-szolgáltatás.

Szerkesztőségünk tapasztalatait megerősítik a DownDetector státuszfigyelő szolgáltatás adatai is: a felhasználók tízezrével jelzik, hogy nem tölt be nekik a Twitter. A térkép alapján úgy tűnik, a hiba globális."

Olyan mintha valaki végigmenne az összes "nagyon" és mindegyiken demonstrálná, hogy össze tudja omlasztani őket.

De itt egy másik sztori is, ami megintcsak mutatja... indokolatlan a felhővel a biztonságot még csak együtt is említeni.

"Durva hiba volt az Instagramon: bármelyik fiókot fel lehetett törni"

És még mennyi ilyen durva hiba maradt...

"Olyan biztonsági résre bukkantak az Instagramban, amely lehetővé tette (volna) a hackereknek, hogy kivétel nélkül bármelyik fiókot feltörjék."

Volna? Simán lehet évek óta folyik a dolog már.

Legalább valami ébresztő szöveg most belekerült a cikkbe:

"Sajnos még a fejlett védelmi mechanizmusuk ellenére sem védettek az olyan nagy platformok, mint a Facebook, a Google vagy az Amazon, könnyen érhetik ezeket – sikeres – hackertámadások. "

Ha ez így van, akkor... vond le a következtetést és ne akarj egy másik cikkben mindenkit majd a felhőbe küldeni.

Szóval a "legjobb" is egy szar biztonság szempontjából, de legalább összegyűjt egy helyre egy csomó fontos titkot, hogy mindenképpen legyenek akik ellopják ezeket.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr6214975974

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása