Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Már megint bizarul röhögött egy Microsoft termék minden ok nélkül (Frissítve)

2019. július 09. - GABOR2

"Világszerte kiröhögték tulajdonosaikat a OnePlus új telefonjai"

"Hétfőn világszerte meglepő élményben részesültek a OnePlus új 7 Pro készülékeinek vásárlói. A még májusban piacra dobott okostelefonok ugyanis minden ok nélkül kvázi kiröhögték őket: a "hahahahaha" üzenetet jelenítették meg, méghozzá kínaiul - majd némi zagyvaságot is - az értesítések között."

Állítólag ez egy teszt volt ami... "kiszabadult". 

"Bár a készüléktulajdonosok jelentős része az üzenet hatására bepánikolt, mert azt hitte, hogy feltörték mobilját, nem sokkal később kiderült, hogy szerencsére nem erről van szó. Az OnePlus ugyanis elismerte, hogy a furcsa üzenetek tőle származnak, és azok egy - nyilvánvalóan rosszul elsült - belső tesztjéből szabadult ki az egészen világon a telefonokra."

Ezek is valami kvóta-tesztmérnökök voltak vagy mi?

"A cég szerint egyébként az ilyen üzenetek küldésének lehetőségét azért építették a készülékekbe, hogy felhasználásával "felméréseket" végezzenek telefonjaik vásárlói körében. A vállalat szerint azonban a mostani incidens után szigorításokat léptettek életbe a funkcióval kapcsolatban, hogy ehhez hasonló eset ne fordulhasson elő újra."

Ezt persze gondolom eladás előtt nem reklámozták. Meg úgy hangzik mint amit könnyen át lehet állítani kiberhadviselés módba és akkor majd vírust lehet küldeni egyszerre az összesre, vagy mondjuk egy országon belül az összesre.

Amúgy meg már a privátadatok eladása, a reklámok nyomatása mellett már valami kérdőívezgetéssel is pénzt akar csinálni magának a Microsoft, vagy mégis mi ez?

Frissítés: A OnePlus nem Microsoft termék, ebben hibáztam. Ez a hiba azért történt meg, mert azt hittem a Microsoft a "One" szót jogilag teljesen lefoglalta magának, mert más Microsoft terméknél is szerepel ez a szó. Köszönöm KalmanBlog-nak, hogy felhívta a figyelmem erre a hibára.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr4914934494

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KalmanBlog 2019.07.10. 17:00:04

A OnePlus szerintem nem Microsoft termék.

GABOR2 2019.07.10. 17:48:32

@KalmanBlog: Igazad van, hibáztam. A OnePlus nem Microsoft termék. Ez a hiba azért történt meg, mert azt hittem a Microsoft a "One" szót jogilag teljesen lefoglalta magának, mert más Microsoft terméknél is szerepel ez a szó. Kösz, hogy felhívtad erre a figyelmem..
süti beállítások módosítása