Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Egy kis bullshit, jó étvágyat: "digitalizációs vihar a magyar vállalatok körül"

2019. július 09. - GABOR2

Mi ez a cím?

"Egyre nagyobb a digitalizációs vihar a magyar vállalatok körül"

A villámlás terrort a felhő hozza?

"Az ügyfelek viselkedését megjósolni hivatott prediktív analitika most az egyik legforróbb téma az ipari digitalizációban, erre számos vállalat fókuszál Magyarországon is. Bár a nemzetközi verseny erősödése miatt sok magyar cég is digitalizációs és robotizációs nyomás alatt érezheti magát, nem valószínű, hogy Dél-Koreához hasonló lesz hazánk automatizációs szintje, a munkaerőhiány miatt viszont számos vállalat a robotok integrációja mellett dönthet a jövőben - hangzott el mindez a Dell mai sajtótájékoztatóján. A robotok megjelenése egyébként számos új munkahelyet teremthet, Dél-Koreában például még a szakemberhiány növekedéséhez is hozzájárult a technológiai fejlődés."

Szóval... már csak ez a bevezető szöveg...

"Az ügyfelek viselkedését megjósolni hivatott prediktív analitika" igazából kb. egy szxxt se ér, megint jó dolgokra fókuszálunk. Én is elhiszem, hogy egyhamar nem leszünk Dél-Korea szintjén robotizációban... de gondolom ezzel kb. mindenki egyetért tehát ilyen triviális dologra miért pazarlunk biteket? Aztán meg kijelentik, hogy a munkaerőhiány miatt kellenek a robotok, de a gyakorlat megmutta, hogy szakemberhiány növekedésével jár a dolog, tehát...

Eleve eszembejut egy korábbi kutatás amiből az jött ki, hogy a robotizáció valamiért gyakorlatilag, igazából nem hozott áttörtést a termelésben. Gondolom ez azért is van, mert a valóságban egy embert megkérnek ezer különböző dologra is azon kívül amit csinál, a robotot meg ezekre nem lehet megkérni... és egy csomó minden nincs így elvégezve.

"Ahhoz, hogy az Ipar 4.0 működjön, kellően digitalizáltnak kell lennie a háttér-infrastruktúrának."

Mi?

Digitalizálj vagy dögölj meg:

"Vannak viszont még mindig olyan vállalatok, amelyek egyáltalán nem foglalkoznak a digitalizációval - ez azért is veszélyes, mert a megrendelők egyre nehezebben fognak tudni velük kapcsolatot tartani vagy megoldásaikat rendszereikbe integrálni."

Égők a vállalalti ügyfelek, hogy nem akarnak azonnal minden termelőeszközt azonnal kidobni a fenébe az újért:

"Kevés a zöldmezős beruházás, sok vállalat 20-40 éves gépeket akar digitalizálni, nem akarja cserélni a komplett gépparkját. A legtöbb informatikai beruházás az ügyfél viselkedésének modellezésére szolgál, azt hivatott kideríteni, hogy mikor mennyi megrendelést kap majd egy adott vállalat."

Van egy jövőkutatónk is:

"Magyarországon is van hypeja a prediktív analitikának, elsősorban a nemzetközi nagyvállalatok helyi képviselőnél, de sokszor az anyavállalatok sem tudják, hogy tudnák pontosan ezeket a megoldásokat implementálni. Sok cég használja az Ipar 4.0-ás buzzwordoket, de kevés gyakorlati implementációt látni."

"Mind a munkáltatók, mind a munkaadók úgy gondolják, hogy sokan fogják elveszteni a munkájukat. Ma viszont még a piac el sem tudja képzelni, hogy teremtsék meg az új munkahelyekre a szakképzett munkavállalókat."

Vagyis nincsenek meg az emberek arra, hogy azokat a gépeket karbantarsák, kezeljék, amelyek majd elveszik a többiek munkáját.

"Tunkel Richárd, a Reach Solutions társalapítója hozzátette: a munkáltatók is jobban szeretnek emberekkel dolgozni, hiszen nem tudnak olyan gyorsan elavulni, mint egy robot. A munkaerőhiány és a bérnövekedés viszont szükségessé teszi sok vállalatnál a robotok alkalmazását."

Milyen kár, hogy kxxxa hülyék úgy általában a robotok úgyhogy nem fog menni. El kell fogadni... elértük a határunkat. Mártmint persze lehetne fizetést emelni, de azt annyira nem akarnak, hogy hagyjuk is.

"A Reach CDR Start terméke egyébként arra hivatott, hogy felfejlesztette a vállalatokat arra a szintre, hogy az Ipar 4.0-hoz kapcsolódó megoldásokat implementálni tudják."

A hackerek már izgatottan várják. Korábban is milyen jól szórakoztak.

Végülis a végére rájöttem mi okozza a címben szereplő vihart... a marketingesek elviselhetetlen nyomulása.

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr7114934420

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása