Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Alexa nem felejt, mert ő egy nagy techvállalat kicsi hercegnője aki mindent megtehet

2019. július 09. - GABOR2

Ha ugyanez a történet Kínában történt volna akkor egy aggasztó horror story lenne, így viszont csak egy vállrándítós hír.

Szóval múltkor volt az a balhé a gyerekekkel, hogy megjegyzi  hangjukat a vállalat és követi őket, meg profilt csinál... most egyesek jobban belerágták magukat a témába és kiderült, hogy az akkor javasolt megoldás se működik igazából... hiába törölteted a beszélgetésed Alexával a digitális asszisztensel... mégis lehet, hogy marad.

Mert ők egy nagy techvállalat, náluk van a felhő, úgyhogy szépen be lehet...

Na jó maradjunk inkább a cikknél:

"A lap szerint sok esetben az alkalmazást törölték, mielőtt visszaadták volna a telefonjukat a turistáknak, de néhány esetben a készüléken maradt. Azt nem tudni, hogy a letöltött információk végül hol kötöttek ki."

"Határozatlan ideig megőrzi a felhasználókról készített hangfelvételeket az Amazon Alexa - erősítette meg a virtuális asszisztenst fejlesztő vállalat."

"a cég határozatlan ideig megőrzi a felvételeket és azok átiratait, és csak akkor törli őket, ha az adott felhasználó azokat profiljából manuálisan eltávolítja."

"A levélből ugyanakkor az is kiderül, ez sem minden esetben igaz, ahogy a Huseman fogalmaz, a vállalat igyekszik biztosítani, hogy az átiratok nem maradnak ott az Alexa "egyéb tárolórendszereiben" sem - ugyanakkor az asszisztenssel folytatott egyes beszélgetések a manuális törlés után is megmaradnak a vállalat birtokában. A helyzetet tovább rontja, hogy egyéb érzékeny adatokat is megőriz a cég: azoknál az Alexa parancsoknál, amelyek valamilyen vásárlást is tartalmaznak, mint például egy ételrendelés, a tranzakciós adatok nem csak a cég birtokában maradhatnak meg, de az adott rendelést lehetővé tevő skill (hangalapú alkalmazás) fejlesztőjénél is."

"Az Amazon továbbá ugyancsak megőrzi az emlékeztetőkre, ébresztőkre vonatkozó parancsokat, mondván, azokra szükség van az adott feladat rendszeres végrehajtásához - noha az nem teljesen világos, hogy például az egyszer már beállított emlékeztetőknél mit kezd a cég később a parancsot tartalmazó hangfelvétellel. A "Remember" emlékeztetőfunkcióból ráadásul a felhasználók egészen a közelmúltig nem is tudták törölni a felvételeket, csak ha felhívták a vállalat ügyfélszolgálatát."

"Mindezek fényében az Amazon Coons megkeresésére adott válasza a legkevésbé sem tűnik meggyőzőnek, hiszen nyitva hagyja a lehetőséget, hogy a vállalat még a felhasználó által elvégzett manuális törlés után is megtartja a felvételeket valamely tárhelyén - ráadásul az sem tisztázott, hogy a tárolt adatokat milyen mértékben osztja meg külső felekkel. A cég arról már korábban is beszélt, hogy a rögzített anyagokat a virtuális asszisztens tanítására, fejlesztésére használja, ebbe azonban úgy néz ki a felhasználóknak nem sok beleszólást ad."

Szóval csak a szokásos.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr4614934444

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása