Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

A kínai határőrök azt hitték, hogy ők egy áltagos okostelefon app készítők

2019. július 09. - GABOR2

A sztori ez:

"A kínai határőrök titokban megfigyelő appokat telepítettek a turisták telefonjaira"

Vagyis azt tették mint egy átlagos appokat készítő vállalat. Kémkedtek a felhasználó után.

"A kínai határőrök titokban megfigyelő alkalmazásokat telepítettek az országba látogatók telefonjaira Hszincsiang tartományban, amikkel aztán személyes információkhoz juthattak, írja a Guardian."

"A kínai kormányzat ebben a tartományban különösen szigorú megfigyelő intézkedéseket vezetett be a muszlim ujgurok elnyomására: arcfelismerő kamerákat telepítettek az utcákra és a mecsetekbe, a lakosságnak pedig olyan szoftvert kell telepítenie, ami átvizsgálja az adataikat. "

Hát... ez kb. errefele is így van. Valószínű egy átlagos legális app akár jobban kémkedhet utánnunk mint ezek a kínai megoldások. Csak arra azt mondják, hogy a felhasználói élmény miatt van, akár akarjuk, akár nem.

"A lap szerint sok esetben az alkalmazást törölték, mielőtt visszaadták volna a telefonjukat a turistáknak, de néhány esetben a készüléken maradt. Azt nem tudni, hogy a letöltött információk végül hol kötöttek ki."

Akkor akkora szenvedést kellett átélniük mint a világ összes okotelefon-tulajdonosának.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr1014934434

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása