Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Kultúrháborús történések 3

2019. május 22. - GABOR2

Bár ez lehet nem kultúrháborús történés, de nézzük csak meg miről van szó, mert a "hivatalos" magyarázatnak semmi értelme szerintem.

"Alig akad ember, aki a Facebooknál akar dolgozni"

"A CNBC a cég korábbi toborzóira hivatkozva ír arról, hogy a Facebooknál rémesen megcsappantak az állásokra jelentkezők száma. A 2017-2018-as tanévben a friss diplomások számára felajánlott állások 85 százalékát betöltötték, ez 2018 decembere óta mára 35 és 55 százalék közé zuhant, ami azért jelent gyomrost a techóriásnak, mert főleg friss diplomásokra támaszkodott munkaerő gyanánt. Más területen sem virít a Facebook, 2016-ban még a meghirdetett szoftvermérnöki állások 90 százalékát betöltötték, ez 2019-re 50 százalékra csökkent."

Na szóval erre az alacsony érdeklődésre a cikk szerzője azt a magyarázatot találta ki, hogy biztos most hírtelen az embereket az adatkezelési botrányai a Facebooknak annyira érdekli, hogy nem jelentkeznek... pedig hát a Facebooknál a felhasználók adatainak nem fair kezelése születéstől meglévő alap dolog; mondhatni céges tradició; meg nem ő az egyetlen techcég aki nem fair ezen a téren... enyhén szólva. Szóval én nem nagyon tudom elhinni, hogy ez emiatt van.

A Facebook-ot az SJW mentalitású dolgozók talán azért elkerülik, mert Zuckerbergnek még mindig fontosabb a pénzszerző funkciója a Facebooknak mint a ideológiaterjesztő és üzletelne konzervatívokkal is, ha eleget fizetnek érte és ezt az SJW-k nem tudják elfogadni.

Ugyanakkor a konzervatívoknak meg sok amit a Facebooknál dolgozással le kéne nyelni.

De ha megnézzük a számokat, hogy mennyi a betöltetlenség aránya... olyan mintha kb. pont annyi állás nem lenne betöltve mint amennyi kvótát meghatároznak a nőknek meg mindenféle kisebbségeiknek. A Facebook eleve tagadja, hogy gond lenne, szóval... ez lehet a megoldás; kvóta van és eleve a Facebook nem vesz föl több embert aki nem felel meg a kvótáknak, magasan képzett kisebbségi viszont nincs elég.

Az, hogy a Facebook szerint nincs gondjuk azt is jelzi, hogy vélhetően ezek a kisebbségieknek fenntartott állások nem is annyira fontosak a cégnek, csak ők is csinálják ezt... mert ez a divat... őőő az ideológiai terror követelménye:

"Bár a Facebook állítja, hogy ezekből a számokból semmi sem igaz"

Ezt elég nehéz elhinni, mert a számok nem tőle jönnek, hanem az állásközvetítőktől. Talán kínos lenne, ha kiderülne, hogy kb. pont a kvótáknak megfelelő számban nincsenek betöltve az állások?

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr1414847584

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása