Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Izrael kiberháborús történelmet írt: hackertámadásra bombázással válaszolt

2019. május 22. - GABOR2

"A világtörténelemben elsőként reagált egy nemzetállam azonnali fegyveres beavatkozással az őt ért hekkertámadásra. Az Izraeli Védelmi Erők egy tweetben számolt be az akcióról."

"Május elején az izraeli hadsereg egy Twitter-üzenetben jelentette be, hogy sikeresen elfojtott egy izraeli célpontok ellen irányuló kibertámadás-sorozatot. „A sikeres kibervédelmi akciótervünk során bemértük az épületet, melyből a Hamász kibertámadásai indultak” – írták."

Vagyis ahelyett, hogy levadászták volna azt a egy-két embert az épületben szétlőtték az egészet, megölve ki tudja hány ártatlan embert.(képet látsz az épületről a linken. Lakások és összekapcsolt épületek... rengeteg civil áldozat lehetett)

Azonkívül sokszor lehetett már hallani... nem biztos, hogy igazából az támadott akit végül megtalálunk, ha kiberhadviselésről van szó.

A másik pedig felmerül a kérdés... tényleg miért volt most ez a válasz? Talán az izraeliek digitális államát sikerült durván kompromitálni és a hackerek nagyon közel voltak valami brutális nagy károkozáshoz?

Mindazonáltal, ha kiépülnek majd a digitális államok, hiába válaszolgatnak valakiknek,  - talán nem is az igazi támadó félnek - bombázásokkal, ha egyszer az önvezető közledéstől, az iparon át, az okosotthonokig mindent hazavágnak majd a jövőben a hackerek egy támadás bevezetőjeként... egy nagyon rövid ideig tartó háborúban.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr6514847912

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása