Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Ironikus, hogy a Fidesz a biztonságot élteti miközben azon van, hogy az országot biztos veszélynek tegye ki

2019. május 22. - GABOR2

Az utóbbi napokban többször hallottam Fideszesek - köztük Orbán Viktor- szájából elhangzani a biztonság szót... hogy az milyen fontos.

Meg kell védeni a biztonságot mondta Orbán Viktor miközben önvezető autós cuccok között villogott.

"Akinek fontos a biztonsága, csak a Fidesz-KDNP-re számíthat" mondta Dömötör Csaba. Ami érdekes, mert pl. nekem fontos a biztonságom, meg az országé is, de azt kell látnom, hogy a Fidesz bizonyos területen vak a témára, vagy ami még rosszabb egyáltalán nem érdekli a biztonság és óriási veszélynek teszi ki az országot.

Még volt valaki a rádióban aki szintén hangsúlyozta, hogy a biztonság milyen fontos, de a rövidített írásos közleményből valamiért a beszédét kihagyták... csak egy államtitkár volt.

A lényeg... a Fidesznek állítólag nagyon fontos a biztonság.

Én viszont azt látom, ha a digitális világról van szó, akkor a biztonság és a Fidesz nagyon távol van egymástól. Amikor pl. valami digitális állam projektról nyilatkoznak mindig csak a pozitívumok jönnek elő, a kockázatok és veszélyek pedig nem igazán. Pedig aki nyitott szemmel jár, az láthatja az ordító jelek tömkelegét, hogy ez mennyire veszélyes; a szakemberek is egyre másra mondják, hogy óriási a veszély, de a Fidesz ennek ellénre töretlenül kitart amellett, hogy egyre inkább mindent netrekötté tegyen, amivel majd az országot kiteszi a hackertámadásoknak... és ettől nem fog megvédeni valami digitális fal.

A másik, hogy gazdaságilag is veszélybe sodorják az országot. Szijjártó Péter kijelentette, hogy a magyar gazdaság sikere az önvezető autókon fog múlni és nemcsak arra vakok, hogy a megoldhatatlan biztonsági problémák miatt az önvezető autók, felhős netrekötött verziója zsákutca lesz, hanem hogy az emberek se itthon se külföldön nem hajlandók megfizetni a többletárat amibe ez kerülne. Orbánék figyelmenkívül hagyják saját kutatásukat a témában és a külföldi figyelmeztető jeleket is:

"A Reuters és az Ipsos kutatása szerint az Egyesült Államokban élő felnőttek mintegy fele gondolja úgy, az önvezető autók veszélyesebbek, mint az emberek által vezetett járművek - kétharmaduk pedig nem vásárolna teljes mértékben önvezető gépjárművet. De a technológiával kapcsolatos bizalmatlanságot az is jól illusztrálja, hogy a válaszadók 63 százaléka nem fizetne felárat az önvezető funkciókért - de még azok 41 százaléka, akik hajlandók is lennének plusz összeget kicsengetni az önvezetésért, sem fizetne rá többet kétezer dollárnál. A relatíve alacsony összeg a gyártók számára azért is lehet aggasztó, mert az önvezetéshez szükséges plusz hardver, mint a LiDAR szenzorok ára igencsak borsos lehet."

"Eközben a fogyasztók 56 százaléka már fél amiatt, hogy az autóját hackerek támadják meg, viszont ha a kérdést úgy teszik fel, hogy 5 év múlva mennyire látja ezt veszélynek, akkor már 73 százalék aggódik ugyanezért."

A Fidesz ami a jövőt illeti digitális téren nem biztonságot nyújt, hanem teljes kiszolgáltatottság felé viszi az országot.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr6614847380

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása