Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

A Tesla megint brutálisan megölte az utasát és a cégnek már csak 10 hónapig tart ki a pénze

2019. május 22. - GABOR2

Megint ölt a Tesla önvezető funkciója és hogy lássuk, hogy mennyit fejlődött az évek alatt... egy korábbi helyzet ismétlődött meg és ismét brutális módon meghalt egy ember aki túlságosan bízott a technológiában... miközben rengeteg dolog jelzi, hogy ezt nem kéne.

Megint brutálisan megölte sofőrjét egy "önvezető" Tesla

"A Tesla egy új autója márciusban éppen úgy ölte meg vezetőjét egy közúti balesetben, mint három évvel korábban egy másik társa - derül ki az amerikai közlekedésbiztonsági bizottság (NTSB) egy csütörtökön kiadott előzetes jelentéséből. Utóbbi szerint az autó fékezés nélkül rohant be egy előtte az úton keresztben áthaladó nyergesvontató alá, azonnal megölve tulajdonosát."

A fickó kettébe lett vágva.

"az adatok szerint semmilyen módon sem próbálta meg elkerülni a nem sokkal ezután bekövetkező ütközést. Így az elektromos autó 110 km/h-s sebességgel csúszott be a vontató alá ami így teljesen levágta a tetejét - majd további 500 métert haladt még az úton, mielőtt megállt volna."

Látom a szuper érzékelők "hamar" észbekaptak, hogy kocsi egy része és a vezetője is hiányzik.

Az is nagyon fontos, hogy végre mindenki tudja... nem statisztikák szerint nem biztonságosabb és a cégnek nem feltétlenül prioritás a biztonság enyhén szólva:

"Korábban a Tesla vezetője, Elon Musk nyilvánosan is ostorozta azokat az újságírókat, akik kritizálni merték a cég megoldását, miután számos olyan balesetre derült fény, amit a rendszernek látszólag el kellett volna tudnia kerülnie - mégsem tette meg. Később kiderült: a baleseti adatok valóban nem támasztják alá az Autopilottal kapcsolatos fellengző kijelentéseket, sőt, arra utalnak, hogy a rendszer még növelheti is a bekövetkezett baleset számát.

A cégtől az is kiszivárgott, hogy bár Musk tudott az Autopilottal kapcsolatos problémákról, ennek ellenére arra utasította a cég munkatársait, hogy haladjanak tovább annak piacra dobásával."

Úgy tűnik viszont, hogy hiába minden, a Teslának hamarosan mindenképpen vége. Jó mondjuk Elon Musknak már párszor harangoztak volna, de valahogy állam bácsi mindig segített neki, nem lepődnék meg ha most is így lenne... de azért enyhén szólva nem rózsás a helyzetük:

"Tíz hónapja maradt a Teslának"

"Elon Musk e-mailben tájékoztatta a munkatársait, hogy ha nem tesznek valamit, hamarosan elég forró lesz a talaj."

Valamit? Pl. piacra dobnak félkész életveszélyes "önvezető" autókat?

" a Model Y lendíthet majd a Tesla eladásain."

Ehhez minden bizonnyal már hozzászokhattak a Tesla-dolgozók, hiszen a villanyautógyártó már eddigi évei alatt is csak sorozatos tőkeinjekciókkal és megszorításokkal bírt életben maradni. A legutolsó, májusi pénzügyi segítség is 2,3 millió dolláros volt, ami sovány vigasz, ha azt nézzük, hogy a cég az első negyedévben újabb bő 700 milliós veszteséggel zárt.

"Morgan Stanley: ha minden rosszul megy, csak 10 dollárt ér a Tesla"

"Szenved a Tesla, kiderült, kik állhatnak a hátterében"

"A Tesla egyik nagybefektetője jelentős mennyiséget adott el az elektromos-autógyártó részvényeiből, a T. Rowe Price Associates Tesla-részvényeinek nagyjából 81 százalékát értékesítette az év első három hónapja folyamán. "

"A SEC adatközlése szerint a T. Rowe Price Associates Tesla-részvény állománya 2013 óta a legalacsonyabb szintre süllyedt. A Tesla árfolyama idén 31,5 százalékkal került lejjebb, míg az S&P500 idén 14,7 százalékot emelkedett. "

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr3714847632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GABOR2 2019.05.23. 10:36:16

Egy újabb nem túl jó hír a Teslanak:

"Újabb rossz hír a Teslának: sokkal rosszabb az önvezető rendszere, mint ahogy egy ember vezet"

A fogyasztói érdekvédelemmel foglalkozó amerikai Consumer Report vizsgálta a Tesla Autopilot rendszerét, és nem voltak róla túl jó véleménnyel, ennek is betudható, hogy nagyot esett a Tesla árfolyama.

KalmanBlog 2019.05.27. 02:37:30

"további 500 métert haladt még az úton, mielőtt megállt volna."

A lefejezetten szaladgáló csirke jut eszembe erről. Bocs, ha bizarr voltam.

GABOR2 2019.05.27. 13:34:15

@KalmanBlog: Mortal Kombat egyik kivégzése közé elmehetne.

TanBá · http://istenteszt.blog.hu/ 2019.05.27. 14:25:06

"az adatok szerint semmilyen módon sem próbálta meg elkerülni a nem sokkal ezután bekövetkező ütközést. Így az elektromos autó 110 km/h-s sebességgel csúszott be a vontató alá ami így teljesen levágta a tetejét - majd további 500 métert haladt még az úton, mielőtt megállt volna."

Ez azért nagyon durva!! Gondolom a fejnél lévő különféle függönylégzsákok legalább kinyíltak és a 'gondatlan nem vezető' felső testrészeit megvédte a sérülésektől, még ha az el is válhatott a lejjebb lévő testrészeitől.

Ez nagyon durva tervezési hiba, hogy erre nem voltak érzékelők beállítva. Már csak azért is mert az USA-ban úgy halottam külön van valamiféle felső utaskabin borulás és miegymás elleni kötelező védelmi beépítés. (külön erősítés vagy rejtett bukócsőváz)
süti beállítások módosítása