Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Csoda történt: mainstream "elemzők" szerint egy "mindenképpen ez lesz a jövő" technológia inkább kifullad majd mint meghódítja a világot

2019. május 14. - GABOR2

Ilyet se láttam még... Itt egy hype-olt tech ötlet és azt kell látnom, hogy "elemzők" szerint nem fogja "elkerülhetetlenül" meghódítani a világot, hanem inkább kifullad. WAÓ!

Mi ez? Talán jön az újabb generáció az elemzők közé is, akik már nem rajonganak automatikusan mindenért amit a techcégek kitalálnak, hanem elgondolkoznak azon, hogy az vajon tényleg hasznos lesz-e az ötletük?

"Négy éven belül kifulladhat a blokklánc projektek 90%-a"

"A Gartner úgy gondolja, hogy az érintettek többsége nem tud megfelelni a technológiának."

Nem a technológia nem felel meg nekünk, hanem mi nem a technológiának, mi sz@rok hahahaha.

Na jó a bullshit nélküli részek:

"A blokklánc azon kevés technológia közé tartozik, amely az utóbbi években csak úgy berobbant, és az ázsiója folyamatosan nőtt. Emiatt nagyon sokan gondolkodtak és gondolkodnak a blokklánc kihasználásában, részben a technológiai hájp miatt, de a Gartner szerint az iparágat erősen fenyegeti az úgynevezett blokklánc fáradtság. Ezen azt kell érteni, hogy az adott blokklánc mögött nincs igazán hasznos felhasználási modell, vagyis a beindított projekt egy idő múlva kifullad."

"A Gartner úgy gondolja, hogy az érintettek többsége nem tud megfelelni a technológiának, és emiatt 2023-ra a projektek 90%-án érződni fog a blokklánc fáradtság. Alex Pradhan, a vállalat vezető elemzője szerint a legtöbb blokklánc projekt kísérleti stádiumban maradt, a technológia kiforratlansága és a szabványok hiánya, valamint a blokklánc félreértése miatt. Utóbbi egy meglehetősen érdekes probléma, de bizonyos projekteknél felmerül, hogy valóban érdemes-e ezeket blokkláncra építeni, vagy igazából ennek a hasznossága megkérdőjelezhető."

Látszik, hogy azok akik manapság döntenek a fejlesztésekről, mennyire "jól" megfontolják a dolgokat:

"A blokkláncra építők többsége ráadásul nem tekinti a technológiát kritikusnak, mindössze a megkérdezettek 19%-a válaszolta azt, hogy a blokklánc egy fontos megoldás az adott problémára, de ennél is érdekesebb, hogy csupán a megkérdezettek 9%-a invesztált a futó projektekbe."

Komolyan, az ember azt gondolná, hogy ez alapvető dolog mint az egyszer egy:

"Általánosan elmondható, hogy a blokkláncra csak akkor érdemes építeni, ha annak egy adott vállalat kellő alapossággal utánajárt, és az adott problémára valóban megoldásokat kínál."

De nem, mert a mai vezetők többsége bármiféle igazi átgondolás nélkül be akarja vezetni a techcégek mindenféle ötletét, akár jó, akár rossz.

Ezért kéne, hogy minél előbb egy olyan csoport, generáció kerüljön a döntéshozói pozíciókba, akik gondolkoznak arról, hogy egyáltalán jó ötlet-e bevezetni valami új techörületet. "HMMM kényelmes és biztos sok kis fiatal kölyök imádná, én pedig menő, modern leszek ettől a fejükben. HMMM hogy a hackerek bedönthetnek mindent? HMMMM dehát ennek ellenére eddig is mindig igent mondtunk mindenre. HMMMM hogy mostmár emberek halnának meg, úgyhogy inkább mostmár nem kéne ezt? HMMM nem értem, nem értem, nem fogom fel amit mondasz, te ősember!!! HMMM

 

Persze lehet, hogy mivel nincs egy konkrét cég emögött, ezért nincs aki fizessen egy "jobb" elemzésért, meg már ők is érzik, hogy égő írni ilyen elemzéseket, annyi korábbi bukta után.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr214826868

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KalmanBlog 2019.05.14. 18:46:18

A Bitcoin és társai bögyében vannak a "pénzügyi elitnek". Nem csodálkozom, hogy rosszat írnak róla :-).

Egyébként újra elindult felfelé, talán még nem késő beszállni.

GABOR2 2019.05.14. 20:22:29

@KalmanBlog: Itt most magáról a technológiáról van szó, amit pl. a bankok nagyon akarnak maguknak. Viszont nemrég maguk is elgondolkoztak az erre épülő pénz bevetetésén. A lényeg, hogy ők legyenek nyeregben, nem magát a technológiát utálják, azt éppenséggel megpróbálják ezerrel magukbaépíteni, úgy is, hogy semmi értelme sincs.

Pár portfoliós cikk:

"Blockchainrendszert fejlesztenek a kínai bankok"

"Blockchainrendszert fejlesztettek az olasz bankok"

"Blockchainrendszerre állnak át a koreai bankok "

"Itt az első magyar bank, amely be akar lépni a blockchain-korszakba"

"Kitört a magyar blockchain-forradalom: íme a nagy tervek "
süti beállítások módosítása