Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

A Microsoft szánalmas igérete, hogy kicsit kevesebbet kémked majd utánnad bizonyos feltételekkel

2019. május 08. - GABOR2

Minek ide spyware, a Windows 10 (is) úgyis visz mindent. Viszont a böngészőjük a korábbi szinte egyeduralkodói státuszból lezuhant a szinte semmibe és most próbálnak az újabb böngészős próbálkozásuknak valahogy mesterségesen "értéket" teremteni.

Ez az érték meg az, hogy abban az esetben, ha az ő böngészőjüket használod és bekapcsolod az inkognitó módot, akkor becsszó nem kémked majd utánnad se a böngésző, se a Windows 10 annyira. Amúgy igen. Sőt igazából itt is csak annyi az ígéret, hogy amit beírunk nem figyelik, tehát csak magát a gépelést nem.

"A Microsoft a Windows 10-ben, illetve az az alatt futó Chromium-alapú böngészők működésében hamarosan egy olyan változást tervez bevezetni, aminek vélhetően nagyon örülnek majd az összeesküvés-elméletek szerelmesei. A rendszer ugyanis nem fogja figyelni azt, hogy mit írunk be a szóban forgó szoftverekbe - akkor, ha azokat inkognitó módban használjuk."

Az összeesküvés-elméletek szerelmesei szerintem valahogy nem bíznának meg egy ilyen ígéretben, szóval ezt elég szánalmas volt felhozni.

A fontosabb inkább az, ha esetleg eddig nem hitted volna el... a Microsoft figyeli minden leütésedet. Tehát cégek akik ezt a rendszert használják és ezen pötyögik be üzleti titkaikat... ez mind megy a Microsofthoz, meg persze az NSA-hoz is. Nemhiába aggódnak a kínaik miatt, hisz magukról is tudják, hogy milyenek.

"Jelenleg ugyanis a Windows 10 akkor is pontosan észlel minden billentyűlenyomást a Chrome-ban, az Edge-ben és társaiban (is), ha azok úgymond "titkos" módját használjuk. "

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr114814976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása