Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Diverzitás a techcégeknél: azt is elfelejtik amit eddig tudtak

2019. április 04. - GABOR2

Ha az ideológia igaz lenne, akkor most sohase látott bumm-ban lennének a techcégek, hisz folyton azt állítják, hogy a diverzitás ezt hozza magával és egy ideje azon vannak, hogy minél inkább azok legyenek.  Ehelyett eddig azt lehetett mondani, hogy kb. stagnálás van, egyre súlyosabban gyengébb minőségű programozás mellett, de újabban már azt is elfelejtik szemlátomást amit eddig tudtak. Vajon miért?

"Elfelejtett billentyűzetet tervezni az Apple"

"olybá tűnik, elfelejtettek mechanikus billenyzűzetet tervezni Cupertinóban."

"A tavaly ősszel bemutatkozott MacBookok billentyűzeteivel is problémák vannakderül ki a WSJ szellemesen megszerkesztett cikkéből (édms ánézni). A szerző, Joanna Stern saját bőrén tapasztalja a harmadik generációs pillangómechanika problémáit, azaz a váratlan kihagyásokat és/vagy duplázásokat. Az írás szerint a WSJ újságírójához hasonlóan többen panaszkodnak a klaviatúrára, amit az Apple immár lassan négy éve képtelen tökéletesre csiszolni. A tervezési koncepcióra, vagyis a rendkívül szűkre szabott pillangómechanikára visszavezethető gondokra egyelőre úgy fest, nincs tökéletes megoldás, amely fájó a bizonyos esetekben rendkívül drága, akár 1 000 000 forint feletti notebookok esetében."

"A WSJ cikke szerint a problémát az okozza, hogy a mechanika és a billentyűk közé viszonylag könnyen beszorulnak kisebb szennyeződések, amely miatt a gombok beakadhatnak, vagy épp ellenkezőleg, nem érhetik el az alattuk húzódó kapcsoló aktiválásához szükséges szintet."

A már beharangozott nagy, forradalmi innovációkból is végül sokszor semmi se lesz:

"Elismerte az Apple: Képtelen megépíteni vezeték nélküli töltőjét, az AirPower-t"

 "Az almás vállalat elnök-helyettese ugyanis beismerte: mérnökeik valóban képtelenek voltak megépíteni az AirPower-t, ami így sosem fog már - legalábbis a beharangozott formában - megjelenni."

Pedig pénzügyileg az Apple szinte limit nélkülinek mondható. Talán... nem a legjobb embereket veszik fel hanem... kvótáznak?

"A fejlemény komoly presztízsveszteség az Apple számára, hiszen a cég még 2017-ben, az iPhone 8 bemutatásával együtt jelentette be az AirPower piacra dobását is. A vezeték nélküli töltő azonban nem hogy az akkor beígért időpontban, de jóval később sem került kiadásra, az almás vállalat pedig először törölte azt weboldaláról, majd most hivatalosan is megerősítette: mégsem fogja tudni megépíteni azt."

Hol marad hát a nagy "diversitás bumm" ?

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr114739765

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása