Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Egy apró, gonosz elszólás a dolgok valódi súlyáról

2019. március 27. - GABOR2

5G... ó ez csak a 5. generációs vezeték nélküli hálózat; rólad szól, hogy legyen gyorsabb az interneted és jobb legyen a felhasználói élmény. A világ szép, körülötted forog... Eközben jön egy elszólás, hogy milyen fontos ez a nagyhatalmaknak, akik biztos nem csak a te kellemesebb felhasználói élményedet figyelik. Ezt mondta Orbánnak az amerikai nagykövet, arról hogy kínaik csinálnák meg nálunk az 5G-t:

"miután magukkal hozzák az új 5G-technológiát, ők fogják irányítani annak felhasználását is. A kínai kormány kezére akarja játszani a saját és gyermekei jövőjét? Én aggódnék emiatt."

Szóval az, aki kiépíti az új rendszert... annak a kezében lesz az egész ország sorsa? Ami persze azt jelenti, ha amerikai rendszer épülne itt, akkor az övékében.

Milyen nagy terveket szövegetnek itt a háttérben, hogy azt gondolják, hogy ez majd totális függésbe hoz majd minket?

Csak nem arról álmodoznak, hogy a netrekötött gyárak, vállalatok, állami rendszerek, autók, házak, felhők stb.-k amik ettől függnek majd... zsarolásra lesznek használva? Hogy ez nem csak üzlet, hanem... leigázás lesz?

Bár ezt lehet látni előre, ne legyünk olyan... nem okosok, hogy belemegyünk a csapdába miközben látjuk azt.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr5214719597

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pobeda 2019.03.27. 15:14:02

Maradjunk le az 5G hálózatról?
Az a baj, hogy totálisan nem értenek hozzá a politikusok, akire meg hallgatnak, azok meg nem a szakértelmükről híresek, hanem a hűségükről. Barcza is hiába írogat nekik is hogy fenébe a Windows rendszerrel, meg az egyéb függőséggel, de semmi.

GABOR2 2019.03.27. 20:05:59

Igazából az 5G inkább a "jövő technológiához" kell majd igazán mint pl. az önvezető autók, meg a távműtét, ipari dolgok stb.. Ezek közül többről ki fog majd derülni, hogy zsákutca, de az egyszerű hétköznapi embernek amúgy sem lesz létszükséglet.

GABOR2 2019.03.27. 21:24:34

Kíváncsi vagyok Orbánt hogy érintette ez a szöveg. Ő annyira hangsúlyozza a szuverenitás fontosságát, meg fizikai kerítést emel. Ha eddig nem értette meg, akkor most talán megértette, hogy a digitális állam és a többi kiépítése olyan függést és sérülékeny helyetet okoz, hogy nem kéne ebbe az irányba menni így.

GABOR2 2019.03.28. 12:07:47

Máris talán egy jel, ami jelzi, hogy a pénzügyek további digitalizálását nem támogatja. Hirtelen döntés:

www.portfolio.hu/vallalatok/it/varatlan-fordulat-lesoprik-varga-mihaly-javaslatat-a-tranzakcios-illetekrol.2.318931.html

"Váratlan fordulat: lesöprik Varga Mihály javaslatát a tranzakciós illetékről"

"Mint korábban írtuk, a Pénzügyminisztérium javaslatára a kártyákéhoz hasonlóan csomagáras pénzügyi tranzakciós illeték vonatkozna a lakossági átutalásokra, azonban a javaslatot a jelek szerint váratlanul lesöpörhetik az asztalról. Pedig a tranzakciós illeték-bevétel mindössze néhány százalékáról mondtak volna le."
süti beállítások módosítása