Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Big Data kalandok: "szaporodókész" nők listája

2019. március 19. - GABOR2

Sokak mániája, hogy felhőkbe sok adatot összegyűjtsenek és kielemezzék. Most itt van egy kicsit bizarr adatbázis "szivárgás": "szaporodókész" nőket tartalmazó milliós nagyságrendű lista.

"„Szaporodókész” nőket is listázott a rejtélyes adatbázis"

Listázás... pár éve szinte az egész Parlament felment ezért egy szimpadra és elmondták nekünk, hogy a listázás az milyen nagyon-nagyon csúnya, sőt náci dolog, de az igazság szerint minden korábbinál jobban van listázva mindenki, nem csak parlamenti képviselők. Sőt a digitális állam mániások a legnagyobb listázókhoz tartoznak. Na mindegy, nézzük mi ez:

"Erősen indult a hét az információbiztonsági körökben, egy közismert hacker ugyanis felfedezett egy szabadon böngészhető adatbázist az interneten, benne 1,8 millió, 15-95 éves kínai nő adataival. A Victor Gevers által véletlenül megtalált adathalmaz tartalmának olvasásához elég volt a szerver IP-címét ismerni."

"Az adatbázisban a nők rengeteg személyes információja szerepelt, többek közt a nevük, a születési idejük, a személyi igazolványuk száma, a telefonszámuk, a lakcímük, a végzettségük szintje, a családi állapotuk, és még valamiféle „politikai” pontszámuk is volt. A legmeglepőbb adatmezőnek mindezek ellenére a „BreedReady”, azaz a „szaporodókész” bizonyult, ennek az értéke igen vagy nem lehetett."

"Az adatbázis legnagyobb rejtélye, hogy ki és miért készítette, egyelőre mindenki csak találgat."

Van egy olyan tippem, hogy titkosszolgálati munka ugyanis:

"Az adatbázisban szereplő nők java Pekingben él, és jó néhányuk esetében a facebookos profiljuk linkje is megtalálható volt az adatbázisban. Zuckerberg közösségi hálózatát blokkolták a kínai nagy tűzfalban, így a profilokkal rendelkező nők minden bizonnyal VPN-t használnak a Facebook elérésére."

De megint valahogy "kiszivárgott".

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr1714700734

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása