Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Ajánlás: Adatlopás ezerrel a hatalomért

2019. január 03. - GABOR2

A kínaiak persze nemcsak diplomáciai titkokat lopnának és szerencséjük van, mert a Nyugat olyan módban van, hogy nem vesz tudomást arról, hogy a digitális álma egy zsákutca, mert a rendszerek állandóan sebezhetők és azok is maradnak, ezért nem jó ötlet fontos dolgoakat ilyen rendszerekre bízni. A felhő meg persze mindent milliószor rosszabbá tesz.

"Az USA és az Egyesült Királyság azzal vádolja Kínát, hogy folyamatos kiberkampányt folytat"

"Az USA és az Egyesült Királyság példátlan lépést tett: a kínai kormányhoz köthető hackereket azzal vádolta meg, hogy egy folyamatos kiberkampányt folytatnak, aminek a középpontjában kereskedelmi szellemi tulajdon nagyszabású lopása áll."

 Az egész cikk minden szava arany, érdemes elolvasni, még az is kiderül mi a tét:

"Az FBI igazgatója, Chris Wray azt mondta, „Kína célja egyszerűen fogalmazva az, hogy leváltsa az Egyesült Államokat, mint a világ vezető szuperhatalmát, és hogy ezt elérjék, illegális módszereket vetnek be”."

A kényelem a jelen pillanatában többet ér sokaknak mint, hogy a "világ vezető szuperhatalma" akarjanak maradni. Többet ér mint, hogy létezni akarjanak, hisz a "leváltás" jelenthet az USA számára vesztes háborút, és a modern nagy háborúk egyes országok kiírtását is jelenteni fogják könnyen lehet. Az USA szorgalmasan játsza át a kényelem szeretetével a katonai know-how-t, hogy a kínaik ezt meg tudják tenni.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr1014531638

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása