Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Miért kell fontos párt titkokat kirakni az internetre?

2018. december 07. - GABOR2

Hát az a párt se XXI. századi ami jó ötletnek tartja, hogy párt titkokat interneten elérhetővé teszi. Hackerek ki is használják a lehetőségeket.

"Hekkerek támadtak a republikánusok számítógépes rendszerére"

"Ismeretlen hackerek behatoltak az amerikai republikánusok képviselőházi bizottságának (NRCC) számítógépes rendszerébe a 2018-as félidős választások idején – jelentette be Ian Prior, a bizottság szóvivője kedden."

"A Politico című lap információi szerint a hekkerek kiléte ismeretlen,ellopott jelszavakkal törték fel a számítógépes rendszert,..."

"A bizottság számítógépes biztonsággal foglalkozó szakemberei már áprilisban észlelték a behatolási kísérleteket, megindult a belső vizsgálat, és már akkor értesítették az FBI-t. Ugyanakkor a Republikánus Párt képviselőházi vezető politikusai mindaddig nem is tudtak az illetéktelen behatolásról, amíg a Politico stábja nem értesítette erről a kongresszusi bizottság tisztségviselőit."

Áprilisban érzékelték a behatolásokat és a félidős választással jönnek... dehát akkor hónapok óta folyamatosan megy a dolog. A vezetőknek pedig minek is tudni ilyen apróságokról a végén még óvatosabbak lesznek.

Amúgy elvileg nem történt nagy baj, de ki tudja, hisz még folyik a nyomozás. Azért az is érdekes, hogy már áprilisban figyelték a dologot és nem tettek semmi érdemlegeset, hisz a félidős választásnál sikeresen bejutottak a támadók... annyira bullshit szagú az egész történet.

"„A bizottság kiberbiztonsága kiváló, és amint értesült a támadásról, azonnal jelentette a Szövetségi Nyomozó Irodának (FBI), amely jelenleg is nyomozást folytat az ügyben” – olvasható a szóvivő által kiadott közleményben. Ian Prior ugyanakkor hozzátette: a nyomozás érdekében további részletekkel nem szolgálnak"

A bizottság kiberbiztonsága kiváló... ja csak éppen a támadók bejutottak a kritikus időszakban annak ellenére, hogy hónapok óta figyelik őket és ezek szerint nem változtatták meg a belépési kódokat és nem figyelmeztették a vezető politikusokat, hogy talán most nem jó ötlet titkokat teríteni ezen a felületen.

Ez a történet nagyon fura.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr2914453090

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása