Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Az új, modern dolgokhoz ez mostmár szinte kötelezően jár: kémkedés a felhasználó után

2018. december 07. - GABOR2

Miért nem lepődtem meg, amikor kiderült, hogy az új, modern, elektromos autók kémkednek a használóik után és nem, nemcsak azt árulják el, hogy hol jártál és a cégek abban is benne vannak, hogy ne csak nekik küldjék el ezeket az infókat és hogy ne legyenek erről tájékoztatva a felhasználók? Ez már szinte norma.

"Nagyon csúnya dolog derült ki az elektromos autók többségéről"

"Botrányos információ derült ki több mint 200 gyártó - köztük olyan ismert márkák, mint a Tesla, a Volkswagen, a BMW és a Ford - elektromos autóiról a héten. Eszerint utóbbiak folyamatosan küldözgetnek információkat a kínai kormányzat szervereire arra vonatkozóan, hogy merre járnak és mit csinálnak velük - mindezt ráadásul a legtöbb esetben a tulajdonos tudta nélkül."

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr714454268

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pobeda 2018.12.08. 05:48:45

A biztonsági kamerák is küldik kínába az adatokat. Egy magyar felhasználónál bevizsgálták a rendellenes terhelést, és igen, oda megy.

pobeda 2018.12.08. 06:44:24

@pobeda: Hikvision a kamera típusa.

GABOR2 2018.12.08. 11:42:01

@pobeda: Azon lepődnék meg ha valamelyik nem küldené el, vagy nem lenne szuperegyszerű meghackelni. Bekamerázni a házad internetes kamerákkal, mert az olcsóbb nagyon rossz ötlet.
süti beállítások módosítása