Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

A kémkedés elfogadhatatlan, de csak akkor ha hagyományos módszerrel űzik

2018. november 13. - GABOR2

"Húsz évig kémkedett az oroszoknak egy osztrák ezredes, aki tevékenységéért összesen 300 ezer eurót (csaknem 100 millió forintot) kapott Moszkvától – írta weboldalán a Kronen Zeitung című osztrák napilap pénteken. Sebastian Kurz osztrák kancellár bejelentette, hogy az ügyészség nyomozást indított az ügyben."

 "A kém kéthetente jelentett orosz kapcsolattartójának, „Jurijnak”. "

Egy igazi klasszikusnak tűnő kém story, ami még a kilencvenes években kezdődött.

Hogyan áll hozzá a politika?

"„A kémkedés elfogadhatatlan” – hangsúlyozta a kancellár"

Szóval elfogadhatatlan... Tényleg?

Ha az államoknak ez tényleg olyan fontos dolog, akkor miért építenek digitális államot, miért akarnak digitális gazdaságot? Hisz azon keresztül sokkal többet, szinte mindent el fognak tudni majd lopni a hackerek. Ha pedig háborús a helyzet tönkre is lesznek vágva ezek a rendszerek.

Szóval úgy tűnik ha a kényelmes digitalizáltság van a mérlegben... akkor a kémkedés igazából mégiscsak elfogadható a politikusoknak.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr9314370253

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KalmanBlog 2018.11.17. 13:39:37

20 év alatt 100 millió Forint osztrák árszínvonalon nem is sok pénz, ha tényleg csak annyit kapott, akkor inkább meggyőződésből csinálta, mint a pénzért.

GABOR2 2018.11.17. 21:18:00

@KalmanBlog: Nem biztos, hogy úgy kapta meg mint egy dolgozó a havi fizetését, hanem lehet, hogy mondjuk a felét már az első évben a többit később. Ki akart szállni már rég, lehet volt olyan év amikor kb. nem csinált semmit... A Szovjetúnió pont összeomlott mikor elkezdte, úgyhogy ha meggyőzőséből tette, akkor baromira megáltalkodottan hitt az ügyben. Ma már egy felhőből egy alkalommal valószínű milliárdszor több dolgot kilopnak mint amit ő egész életében átadott.
süti beállítások módosítása