Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

A digitalizáltság a bankolásban a régi már "bejáratott" dolgokat is durván sebezhetővé teszi ( bankautómaták )

2018. november 13. - GABOR2

A bankolás egyre több területe legyen digitális... Hisz már részben az és az milyen jól bevállt. Például a bankautomaták amik már rég velünk vannak.

Az persze nincs nagy dobra verve, hogy most is hogyan fosztják ki tervszerűen ezeket az automatákat. Nézzünk erre egy példát:

"A Lazarus által eddig kirabolt automaták ázsiai és afrikai országokban voltak, a becslések szerint több millió dollár készpénzt lophattak el a hackerek."

"A csoport eddigi legnagyobb szabású akciói tavaly és idén történtek: 2017-ben szimultán 30, míg idén párhuzamosan 23 országban ürítették ki a kártevővel megfertőzött automatákból a bankjegyeket."

"A bizonyítékok alapján a csoport aktívan kutat a sebezhető automaták után, majd a talált eszközökre távolról telepíti a Symantec által „Trojan.Fastcash" névre keresztelt trójai kártevőt, végül pedig felbérelt emberek segítségével tervszerűen kiürítteti a bankautomaták kasszáit."

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr9814370153

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása