Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Most épp okos árusító automatát hackeltek

2018. október 25. - GABOR2

Az ember már a haját tépi... ennyire nem érdekli a cégeket, hogy ne menjenek csődbe, hisz a megoldásaik miatt simán kirabolhatják őket.

Most árusító automatáknál történt meg a dolog.

"Matteo Pisani biztonsági kutató nemrég ránézett az Argenta automatáinak a körmére, némi kutatást és tesztelést követően pedig rájött, hogy rendkívül könnyedén lehetséges ingyen vásárolni belőlük. "

Ennyire nem gondolkodnak már a vállalatok... tényleg kell egy új nemzedék a vezetésben, aki azt tudja mondani, hogy "Hej... sorra látjuk, hogy a megoldások rosszak, hisz mindig sebezhetőek ezért......... nem fogjuk alkalmazni."

Remélem minél előbb jönnek akik képesek erre, mert lassan tönrevághatnak körülöttünk mindent. 

"A fizetési opció igénybe vételéhez telepíteni kell a cég mobilalkalmazását, a felhasználói fiók regisztrációja után pedig fel kell tölteni az egyenleget."

Nagyon menő, csak éppen a biztonságra a lehető legkisebb mértékben se gondoltak:

"Pisani egy hónapja jelentette az Argentónak a hibát. Állítása szerint nincs gyors és egyszerű megoldás a hackelési problémára, nulláról újra kell tervezni a mobilalkalmazás biztonsági modelljét."

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr9614321581

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GABOR2 2018.10.25. 17:20:09

Még annyi kiegészítést ehhez... az újratervezett rendszer is sérülékeny és ugyanúgy ki fogják majd tudni rabolni az automatákat. Kiváncsi vagyok, hogy mikor esik le, hogy ez nem jó ötlet, mert népszerű hack lehet majd ebből...
süti beállítások módosítása