Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

A jövőkutatók ezzel nem nagyon számolnak: nem születnek meg azok akik építenék a high-tech jövőt

2018. október 25. - GABOR2

A jövőkutatók akik a médiába is bekerülnek evidenciaként állítják be hogy el fog jönni az a rémes high-tech jövő, amit amúgy még ők se szeretnének, de "elkerülhetetlen". Pedig már volt olyan, hogy az emberiség visszafejlődött a történelem során. És nem számolnak például azzal a legalapabb dologgal se, hogy akik képesek lennének elhozni ezt a jövőt ( persze most nem számolom bele, hogy a hackelhetőség miatt amúgy se jönne el ) meg se fognak születni, azon az időtávon belül, amivel számolnak ők legalábbis. Pedig elég könnyen lehetne ezt látni előre.

"A legfrissebb statisztikai adatok szerint Németország nyugati tartományaiban a hat éven aluliak 42%-a migrációs hátterűnek számít."

"Az elmúlt két évben közel annyi külföldi bevándorló érkezett az országba, mint amennyi a német állampolgárságú születések száma volt. "

"A 2016. és 2017. évi születési és halálozási adatokat is megvizsgálva megállapítható, hogy miközben ebben a két évben összesen 217 ezer német állampolgár vándorolt ki az országból és a halálozások száma 1,7 millió fő volt, a születések száma (német állampolgárságú anyától) csak 1,2 millió főt tett ki, azaz az ország 700 ezer német állampolgárt veszített."

A legfejletebb népek köztük a németek alig szaporodnak, és emellett bejön az országukba egy olyan néptömeg amivel valószínű összefognak csapni és akik minden támogatás mellett se tudnak kiemelkedni az alacsony sorból. És szaporodnak mint a nyulak.  Ráadásul a németek, akik vannak egyre öregebbek és az öregebbek igényei fogják a piacot is majd uralni; öregek viszont nem szeretik a "minden héten forradalom" hozzáállást; szóval a fejlődés nem lesz valami nagy... és amilyen rémes jövőképpel jönnek egyesek... ez jó is van így. Amíg nem a közérdek irányítja a fontos dolgokban a fejlődést nem szabad belépni ezen a kapun, bár bizonyos dolgok lehet még így is bajba sodornák az emberiséget. De a téma elhalasztódik.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr3314321923

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása