Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Modern kocsihoz modern biztonsági megoldást! Ami amúgy kb. semmit se ér... ( Tesla kocsik nulla biztonsága )

2018. szeptember 13. - GABOR2

Tesla... a jövő autójának megtestesítője. A biztonság szempontjából is nagyon modern megoldásokat használ, sok elektronikus cuccal... Akkor biztonságos? Természetesen egyáltalán nem. Digitális elektronikus cucc, tehát hackelhető; méghozzá könnyen.

"Klónozható a Teslák elektronikus kulcsa"

"Túl gyenge titkosítást használ a Teslák kulcsnélküli nyitása, könnyen klónozható a nyitáshoz szükséges rádiós egység. Beágyazott rendszer, szoftverfrissítés sem hozhat megváltást."

Hmmmnye ilyen amikor a valóság megmutatja az arcát a csillógó felszín mögül.

Az viszont már egy újabb szint, hogy eleve meg se próbálják és csak a kényelem számít:

" Az algoritmus azonban már 2005 óta törtnek számít, ma már mindössze két kérdezz-felelek párost meghallgatva elő lehet állítani a 40 bites titkos kulcsot - ezzel pedig másolhatóvá válik a kulcs."

Igazán törődnek a felhasználók biztonságával, ha csak egy 2005 óta elavult rendszert raknak be... De mint mondtam kényelmes, és mit számít más???!!! Ha ellopják majd veszünk egy másikat.

"Ez a rendszer lehetővé teszi, hogy pusztán a zsebben tartott távirányítóval a tulajdonos kinyithatja az autót, beülhet, indíthat és el is hajthat - anélkül, hogy elő kellene vennie az eszközt. Ez azt jelenti, hogy amennyiben támadók hamisítani tudják a nyitáshoz szükséges eszközt, akkor nyert ügyük van, nyithatják az autót és akár el is lophatják azt."

Csillógó "jövő" autó, menőnek kinéző indítási rendszer... ami igazából 2005 óta elavult; olyan igazi valóságos sztori.

"A veszély ugyanis nem elméleti. Az Egyesült Államokban már évek óta komoly probléma, hogy autótolvajok visszafejtették rengeteg népszerű modellnél a zárak titkosítási megoldásait, így rendkívül könnyedén tudják az autókat kinyitni és kirámolni, adott esetben el is lopni. A problémát az jelenti, hogy az autógyártók évtizedekig csak jelképes védelemmel látták el a távirányítós zárakat,2016-ban publikált kutatás például azt találta, hogy a Volkswagen-konszern termékei (beleértve az Audikat) roppant könnyen nyithatóak voltak távolról, házi gyártmányú eszközzel. A helyzetet súlyosbítja, hogy a Teslával ellentétben itt utólagos javításra nincs lehetőség, mind a zárszerkezetet (illetve annak elektronikus részét), mind a kulcsokat cserélni kellene."

És ezek fognak neked majd okosautókat gyártani, ami sokkal inkább elektronikus lesz és a hacker veszély még nagyobb lesz. Majd az újítás lehetővé teszi, hogy a hackerek egyszerre ne csak egy autót törjenek fel, hanem mondjuk egy egész városrész autóját.

A törésről részleteket a HWSW-n találsz.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr514238953

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása