Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Bibi mi olyan klasz magyar cég vagyunk, hogy ellopták az üzleti titkunkat a kínaiak

2018. szeptember 13. - GABOR2

Sokan feltételezik tán azt, hogy a külföldi hackerek gazdasági kémkedés célpontjai csak a nagy multik. Ez nem így van, az innovatív kisvállalkozásokat is ugyanúgy kirabolják digitálisan. Éppen ezért a digitális gazdaság építése látszik, hogy rossz irány, hisz az üzleti titkainkat ellopják aztán megspórolva a fejlesztési időt és költségeket simán lemásolják és olcsóbban adva tarolnak a piacon, legyőzve akár még az eredeti feltaláló céget is.

Azonban úgy tűnik van egy magyar cég ami olyan kisebbségi komplexussal rendelkezik, hogy azzal dicsekszik, hogy a kínaiak lemásolták a termékét.

"A magyar sikercég, amelynek termékeit már Kínában hamisítják"

Amúgy vicces, hogy ennek ellenére Kínában készülnek új üzemet építeni.

"Kínában tervez új üzemet építeni a 77 Elektronika, a termékeit 83%-ban exportáló vállalat következő nagy felvevőpiaca Afrika lehet, miközben 100 fejlesztő dolgozik az orvosi műszereket gyártó cégnél, hogy az ötletből prototípus legyen - erről beszélt a Forbesnak Zettwitz Sándor és lánya, Gabriella, akik közösen vezetik a nemzetközi szinten ismert és versenyképes vállalatot."

Ez pedig felveti a lehetőségét annak, hogy mivel még csak most mennek oda az üzleti titkokat interneten keresztül lopták el. Egyébként pedig az üzleti titok lopása nem egyes cégek magánakciója sokszor, hanem mint bemutatták állami támogatással lopják el és készítik el a másolatokat ipari méretekben.

  • A termelés 83%-a külföldre megy, főleg Nyugat-Európába, Amerikába és Kínába.
  • Nagy potenciált látnak Afrikában és Kínában, ez utóbbiban saját termelő üzem létrehozását tervezik, hogy helyben értékesítsék a technológiát. Ott ugyanis 15 ezer kórház van
  • Egy nemzetközi szakkiállításon Kínában megjelent egy hasonló termék, mint a magyar cég küvettája. A kínai hatóságok azonnal léptek a magyarok jelzése után.

15 ezer kórház, hát nem csoda hogy olcsóbban akarják a cuccokat.

És sok-sok ilyen történet van... ők most véletlenül kiszúrták, hogy másolják őket, de mennyien nem, és az is érdekes, hogy elgondolkoztak-e a szellemi termékeik jobb védelmén ezek után. Ez nem derül ki. Ha azt hiszik, hogy a kínai hatóságok intézkedései elegek... ugyan már, Kína mindent lemásol és ezen nem változtat.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr8914238801

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása