Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

A jövő a még nagyobb károkozásé

2018. augusztus 09. - GABOR2

A techvállalatok azzal számolnak, hogy a jövő az lesz amit kitalálnak. Pl. felhő, IoT meg a többi sz@rság. Ez pedig oda vezet, hogy a kiberbűnözés által okozott károk rakétaként lőnek majd ki és ez őket nem érdekli. Nézzük a következő cikket, némi kitérővel:

http://hvg.hu/brandcontent/20180706_Onnek_eleg_eros_a_digitalis_immunrendszere

"Infografika: Ennyit keresnek rajtunk a hekkerek"

"Rendszeresen sportol? Vitaminokat szed? Egészségesen étkezik? Szűrővizsgálatokra is jár? Jól teszi, hiszen az egészség mindennél fontosabb. Családja digitális életére, virtuális személyisége, környezete és vagyona biztonságára is ilyen aktívan ügyel? A többség egyelőre nem, ezért összegyűjtöttünk néhány fontos tudnivalót a kiberbiztonsággal és -bűnözéssel kapcsolatban."

Az összeszedett fontos tudnivalók közhelyek, meg persze vedd meg a terméküket, ha akarod elolvasod, ezekről nem is irok, de általában amit itt ír az igaz.

"A kiberbűnözés sok milliárd dolláros üzlet. Az összeg, ami a bűnözők oldalán haszonként jelentkezik, valahonnan, valakitől egészen biztosan hiányzik. A hackerek számtalan módon pénzt csinálhatnak áldozataik óvatlanságából, legyenek azok magánszemélyek, cégek, közintézmények vagy akár állami szervezetek."

Óvatlanságból... az is óvatlanság, ha valaki elhiszi egy informatikai biztonsági cégnek, hogy meg tudja védeni az adatait, mert akkor biztos igaz ez az óvatlanság.

"„A kiberbűnözés természeténél fogva olyan tevékenység, mely titokban zajlik, így „forgalma” igazából nem számszerűsíthető. Az ezzel kapcsolatos becslések is eltérőek”"

És mivel nem szembetűnő így a techcégek igyekeznek úgy tenni mintha nem is lenne ott az a rakás sz@r a sarokban.

Nade mostmár akkor jöjjenek a számok:

"Egyes becslések szerint a kiberbűnözés globális volumene tavaly 445-600 milliárd dollár volt, 2019-re pedig elérheti a kétezer milliárd dollárt"

Ilyen rövid idő alatt ilyen hatalmasat ugrik az okozott kár... vajon miért? Csak nem a legújabb szuper "innovációk" miatt úgy mint: Felhő, IoT (iparban is), digitális bankolás stb.?

És ez még semmi, mert egy banki becslés szerint:

"Becslések szerint az online bűnözéssel okozott károk éves szinten elérhetik a 6000 milliárd dollárt 2021-re."

Vagyis miközben mosolyogva ajálják az "innovációikat" és értetlenkedő tekintettel néznek rád, ha nem kérsz belőlük, szépen leírják a kis elemzéseikben, hogy ezeknek az újításoknak hála minden évben több száz százalékkal fog nőni az okozott kár.

"A probléma persze világméretű és lakóhelytől függetlenül mindenkit érinthet, aki csak informatikai eszközöket és rendszereket használ. Sőt, azokat is, akik még csak nem is tesznek közvetlenül ilyet, ám adataikat digitálisan tárolják, vagy éppen jövedelmük bankszámlára érkezik – gyakorlatilag az emberiség egészét."

Igen, de azért csak teljes gázzal előre...

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr2714171515

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása