Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Még hányszor kell ennek megtörténnie? Ismét katonai titkokat loptak el kinaiak amerikaiktól

2018. július 03. - GABOR2

A Nyugat öngyilkosságba viszi magát ezzel a kényelem szeretettel. Kifejleszt katonai eszközöket évek alatt milliárdokért aztán tojik rá, hogy az így meglévő előnyét megtartsa, mert olyan kényelmes interneten át elérhetővé tenni az adatokat. Nem ám, hogy úgy őriznék, hogy nehogy hozzáférjenek hackerek, mert van eszünk és tanultunk abból, hogy már korábban elloptak így egy csomó mindent és már nem hiszünk a minden támadást kivédő csoda-biztonsági rendszerekben ezért; nem. Nem tanultak semmit.

"Nagy mennyiségű, rendkívül bizalmas adatot loptak el kínai kormányzati hackerek az amerikai haditengerészetnek dolgozó egyik vállalkozó számítógépéről - írta a Washington Post amerikai lap meg nem nevezett amerikai tisztségviselőkre hivatkozva."

"Az ellopott adatok között szerepeltek amerikai tengeralattjárókra tervezett szuperszonikus, hajók elleni rakétákra vonatkozó tervek is."

"Összesen 614 gigabájt adatot tudtak letölteni, ami az amerikai hadsereg Sea Dragon nevű projektjével volt kapcsolatos: többek között tengeralattjárók elektronikai rendszereiről, a kommunikációban alkalmazott titkosításokról szóló dokumentumokat"

"A legkínosabb viszont egy fejlesztés alatt álló, és a tervek szerint 2020-tól bevezetendő szuperszonikus rakétarendszer terveinek ellopása; ezt is tengeralattjárókra szánták. A Sea Dragon projektre 2015 óta 300 millió dollárt költött a Pentagon."

Úgy próbálnak védekezni újabban, hogy pl. szankciókat vezetnek be.

"A büntető intézkedések három orosz állampolgárt és öt számítástechnikai vállalatot, köztük egy kutató intézetet érintenek, az indoklás szerint azért, mert együttműködtek az orosz hírszerzéssel az Egyesült Államok és szövetségesei elleni kibertámadásokban."

Nézzük csak... Oroszország nagy majd lesz újabb három ember aki elvégzi a melót; öt új vállalatot is lehet simán alapítani... elloptunk több évnyi fejlesztést, azt hiszem ez megérte.

"A szóban forgó vállalatok az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálathoz, az FSZB-hez fűződő kapcsolataik révén közvetlenül hozzájárultak Oroszország kiber- és víz alatti informatikai képességeinek javításához, s ennek következtében veszélyeztették az Egyesült Államok és szövetségesei biztonságát"

Így van, ezek a dolgok veszélyeztetik a nemzetbiztonságot; tehát fontos dolgok. Akkor talán nem így kéne védekezni, hanem egyszerűen ilyen fontos dolgok esetében le kéne mondani arról a ki@@@@@tt kényelemszeretetről. NEM?????

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr4614090639

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lusuka · erettsegitetelek.com 2018.07.05. 13:46:00

Nagyszerű pénzkereseti lehetőségek, fotózással, forditással, sorozat és kép feltöltéssel, facebook profillal és minden mással: www.internetespenzkereses.info/
süti beállítások módosítása