Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Mi van?! 6000 milliárd dollár kár évente? ( a felhő ereje )

2018. február 22. - GABOR2

Megjelent egy cikk, hogy az OTP fejleszti a biztonságát. Ez jól hangzik, de az ügy reménytelen, ezután is feltörhetőek lesznek a dolgok.

"A szakértők jóslata szerint a vállalatok 2017 és 2021 között több mint 1 milliárd dollárt költenek majd kiberbiztonsági szolgáltatásokra, hogy ellensúlyozzák a növekvő fenyegetéseket"

Inkább csak reményt próbálnak kellteni ahol nem kéne és ezzel csak több kárt okoznak.

Az igazi érdekes rész nem is a bankról szól. 

Az igazi durva és felfoghatatlan dolog ez: "Becslések szerint az online bűnözéssel okozott károk éves szinten elérhetik a 6000 milliárd dollárt 2021-re. "

Mi van, de most tényleg mia....???? Ezt így lazán leírják? Akkor miért gondolják azt, hogy ez az egész megéri?

Összehasonlításképpen... amikor 2008-ban volt a gazdasági válság kezdete a bevezett mentőcsomagról mennyit áradoztak egyesek, hogy milyen gigászi összeg. Nos, az 700 millárd volt egyszer. Ez meg 6000 millárd évente.

"2008 októberében a Lehmann Brothers csődje után egy hónappal Bush elnök egy 700 milliárdos bankmentő csomagot jelentett be, amely a rossz hitelek kivezetését és a befagyott hitelezési piac helyreállítását célozta meg."

Aztán persze több lett több mint 100 millárddal, de nem ez a lényeg. Ja amúgy úgy volt hogy azt majd visszafizetik az államnak. Megtörtént? Nem nagyon olvasni ilyesmiről, hanem inkább arról, hogy rekord lett az államadósságuk.

Visszatérve... 6000 milliárd dollár kár jórészt feleslegesen. Persze ebbe a becslésbe benne kell hogy legyen a "felhő ereje" hisz ilyen nagyságú károkozáshoz elengethetetlen a felhő.

De kinek is okoznak kárt; talán pl. a felhő szolgáltatónak? Nem... a felhő szolgáltatónak majd fizetnek azok akik megszívják, ugyanis a károkat azok szenvedik el akik a felhős cég ügyfelei, a cégek, akik feltöltik az üzleti titkaikat oda. 6000 milliárd dollár úgy jön ki hogy azzal számolnak, hogy lazán ki fognak rabolni egész kontinenseket. Ezért kéne nemet mondani a felhőre. Megéri.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr213689660

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása