Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Megvehető forradalmárok

2018. február 22. - GABOR2

Annyi felé hallom... az új innovítív cégek eltörlik a bankokat. Vannak akik úgy gondolják, hogy így harcolnak a "háttérhatalom" ellen. Így majd legyőzik. Nézzünk is egy példát:

Cím: Magyar segítséggel hirdet nyílt forradalmat a bankok ellen Európa legmenőbb startupja

"Több mint 1,6 milliárd dollárt ér már a brit startup, amit két észt fiatal alapított hét éve azért, hogy olcsóbban tudjanak utalni egymásnak külföldről. A szélsőségesen figyelemfelkeltő kampányairól elhíresült, rendkívül olcsó nemzetközi átutalásokkal foglalkozó Transferwise budapesti irodát is nyitott, melynek személyi állományát a következő egy évben duplázni akarja. Bár már több mint 400 millió dollárnyi befektetői tőkét bevonzott és sok "unikornissal" ellentétben már nyereségesen működik, a Portfolio kérdésére a cég vezérigazgatója elmondta, hogy tőzsdére egyelőre nem akarják bevezetni a magát pénzügyi forradalmárnak tituláló vállalatot."

Na leesett? Nem? Olvasd el újra a szöveget. Na jó... Először is 400 milliós befektetői tőke van benne. Vajon kik adták azt bele? Szegény emberek milliói? Nem, valószínű a már most milliárdosok rakták bele ezt a nekik aprópénzt és biztosították magukat, ha sikeres lesz a buli, ők benne lesznek. A másik meg... a tözsdére egyenlőre nem akarják bevezetni. Amikor viszont majd bevezetik szépen felvásárolják őket a "háttérhatalmisak". Vagy simán csináltatnak maguknak egy sajátot. Olyan előnyük van a milliárdosoknak, hogy így egyszerűen nem lehet őket "legyőzni". Valószínű ők akarják inkább ösztönözni ezeket a rendszereket és a készpénzt eltüntetni, hogy minden átutalásért levonjanak egy "kis" jutalékot és hogy ellenőrizzenek minden tranzakciót. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr7813689532

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása