Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Bajba kerülhet a techszektor?

2018. február 22. - GABOR2

Úgy tünhet igen: "Nagyon veszélyes a helyzet most a piacokon"

"Nem túl jó jel, ha egy indexben túl sok nagykapitalizációjú cég van egyetlen szektorból - véli Bill Smead, a Smead Capital Management vezérigazgatója és befektetési vezetője. A részvénypiaci rali a közelmúltban főleg a technológiai papíroknak volt köszönhető, mint az Amazon, a Tesla és a Netflix."

"Jelenleg az S&P 500 indexben 25 százalékos súllyal szerepelnek a technológiai papírok, ami veszélyes helyzetet teremt. Az 1920-as években, a '29-es válságot megelőzően az RCA (Radio Corporation of America) részvényei, a '60-as években az 50 legnagyobb részvényt tömörítő "Nifty Fifty"-papírok, 1981-ben az olajtársaságok, 1999-ben az internetes részvények, 2005-ben pedig a bankok voltak hasonlóan nagy befolyással az indexre.

A befektetési guru szerint az, hogy egy szektor részvényei koncentrálódnak, segíti a bika piacok felpörgését, de utána, amikor jön egy összeomlás, az is súlyosabb lesz. A következő medve piacon pedig ezek az eddig körülrajongott részvények játsszák majd a főszerepet az esésben."

"Az Amazon és a Netflix árfolyama 26, illetve 24 százalékot emelkedett eddig 2018-ban, ugyanezen időtávon az S&P 500 1 százalékkal emelkedett."

 "Az olyan ikonikus vállalatok, mint a GE, vagy a Ford, szépen lassan növekedtek, míg az Amazon hozzájuk képest pillanatok alatt került a legnagyobbak közé. A piacok még mindig tesztelik őket. "

A piacok még mindig tesztelik őket... nem tudni, hogy a végtermék igazából életképes lesz-e. És amiről nem írt a cikkíró, hogy igazából a szárnyalás sokszor állami pénzek miatt történt ebben a szektorban. A piaci siker nélkül is kapják a pénzt. Azért is engedhetik meg maguknak, hogy tojnak a felhasználók visszajelzésére. És ezért is lehet, hogy egy piaci összeomlás még se fogja őket annyira érinteni, mert az állam majd akkor is kimenti őket.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr7313690146

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása