Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

A netes biztonsági kamera maga is egy biztonsági kockázat

2017. augusztus 08. - GABOR2

Úgy látom országunkban is elterjed az nagyon rossz ötlet, hogy kamerázzuk be a házunkat és kössük netre a kamerákat. Mert az olyan okos megoldás. Ja és ezek a kamerák olcsók. Sőt vannak akik korábbi telefonjukat használják kamerának.

A gond az, hogy pl. ezeket a kamerákat mások használhatják a te megfigyelésedre. Pl. látják mit csinálsz otthon, vagy mikor mész el. Azért sokan csak mondjuk a bejárati ajtót figyelik vele... dehát egy bűnöző így is láthatja, hogy éppen mész és üres lesz a lakás.

Nem okos dolog, hisz ezek a rendszerek is természetesen sérülékenyek, már volt rá ezernyi példa és most nemrég lett egy újabb.

https://itcafe.hu/hir/gsoap_kamera_sebezhetoseg.html

"A főként az IoT-eszközökkel foglalkozó Senrio biztonsági vállalkozás kutatói tegnapelőtti közleménye szerint egy olyan sebezhetőséget fedeztek fel, melyet kihasználva be lehet lépni biztonsági kamerák rendszerébe, és távolról át lehet venni fölöttük az irányítást."

Az se segít, hogy biztonsági kameráról van szó és hogy egy fontos gyártóról. Ők se tudják sebezhetőség nélkül megcsinálni.

" az Axis e szegmens egyik legfontosabb gyártója."

"A szakértők az Axis 249 különböző kamerájában, illetve 34, mások által gyártott modellben azonosították a sebezhetőséget, de mivel nyílt forrású kódról van szó, szerintük a potenciális veszélyeztetett eszközök száma akár több millió is lehet."

"A hálózatra kötött eszközök biztonsága egyre nagyobb problémát jelent, minden bizonnyal ez a következő évtized legnagyobb biztonsági kihívása"

Nem fog sikerülni megoldani a problámát. Csak az segít, hogy elkerüljük ezt a zsákutcát.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr1612728130

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása