Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

A tények már megint kellemetlenkednek (cloud)

2016. december 05. - GABOR2

Az elejére egy kis vicces dolog:

http://www.hwsw.hu/hirek/56509/amazon-aws-greengrass-iot-lambda-felho-cloud.html

Ebben a cikkben megint megy az áradozás az IoT-ról meg a felhőről, de nézzük csak mit ír a cikk szerzője:

"Az Amazon (vágya) szerint a vállalatok felhőbe költözése miatt az on-premise hardverek döntő többségét hamarosan IoT eszközök egy csoportja fogja jelenteni."

(Vágya)... Úgy tűnik a felhővel foglalkozó cikkszerzők se nagyon hisznek már ebben az egészben.

És itt van egy cikk, ami már a számokkal vagyis a valósággal foglalkozik:

http://www.hwsw.hu/hirek/56493/szerverpiac-szerver-kiszolgalo-gartner-huawei-inspur-hpe-dell-lenovo-16q3-adatkozpont.html

"Csökkenő tendenciát mutatnak a szerverpiac harmadik negyedéves mutatói. A Gartner friss kimutatása szerint a bevétel mellett az értékesített darabszám is visszaesett,..."

"Ez egyébként remekül látszik az IBM pénzügyi eredményein is, a hagyományos hardvergyártást és az ahhoz szorosan kapcsolódó szoftverek értékesítését végző Systems Segment divízió bevétele meredeken esett."

"Bevétel szempontjából a Dell és a Lenovo sem muzsikált jól, előbbi cég bevétele 7,9 százalékkal csorbult, miközben a kínai gyártóhoz az egy évvel korábbihoz képest 6,7 százalékkal alacsonyabb összeg folyt be az értékesítésekből."

Úgy tűnik lehet, hogy a cégek is rájöttek, hogy a felhő nem egy remek befektetés és abbahagyták a vásárlást. A marketing gépezet azért még dübörög.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr8112024721

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása