Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Azok a Föld erőforrásainak óvása mellett elkötelezett cégek...(HP sztori)

2016. szeptember 20. - GABOR2

Ugye gyakran halljuk, hogy miket kéne tenni a hétköznapi embereknek, hogy kíméljék a Föld erőforrásait és hogy a nagyvállalatok milyen menően elköteleződnek maguk is a pazarlás visszaszorítására. Ezzel szemben igazából ott még mindig a fő cél a profit és ennek a legegyszerűbb módja, hogy az emberek újra vásárolják a termékeiket akkor is ha nem kéne...

Ezzel kapcsolatos hír:

http://pcforum.hu/hirek/18750/botranyos-vilagszerte-egyszerre-romlottak-el-a-hp-nyomtatoi

"A napokban világszerte rengeteg HP nyomtatótulajdonos tapasztalta meglepetten azt, hogy a kétbetűs cégtől vásárolt printere látszólag minden ok nélkül megszűnt működni"

"Rövidesen ugyanakkor kiderült, hogy a HP újabb magyarázata nem lehetett igaz, mert a jelenség olyan készülékek esetében is fellépett, amik nem rendelkeztek hozzáféréssel a világméretű hálózathoz, és így nem tölthettek le az említett időszakban új frissítéseket."

"Az egyetlen logikus magyarázatként arra, hogy akkor mégis miért pont egyszerre kezdtek el az egészen világon "elromlani" a HP nyomtatókba rakott utángyártott patronok, így csak az maradt, hogy a gyártó előre beépített egy lejárati dátumot készülékeibe, aminek elérését követően azok megtagadták nem-eredeti tintapatronokkal történő működést"

 

Szeretném bemásolni ide a kommentek egy részét is, mert kiderül belőle, hogy ez nem egy új jelenség:

"2003-2004(?) körül a munkahelyemen a HP Omnibook-ok ehez hasonló jelenséget produkáltak, jelszavat követeltek bekapcsolás után, bootolás előtt.Jelszavat a HP ügyfélszolgálatától kaptak miután a gép számlájával igazolták a tulajdonjogot."

 

"Nincs ebbe semmi újdonság.
Nekem a gyári Patron idejét nullázta le.
Kis trükkel, kilehetett nyerni a patron dátumát mérési adatokat, és megjelenítésre kerülő mérési adatott...
A Patront amit után töltöttem, miután elérte a maximális nyomtatási oldal számot, lenullázta az expires időt, ezzel a nyomtató azt a hibát adta, hogy nem megfelelő patron, és nem tud nyomtatni vele...
Kicseréltem ekkor még gyári patronra, de havonta 1× lekértem az adatokat...
Egy másik patron viszont régi volt már, így elérte az expires időt, és ez miatt akadt meg a nyomtatás.

Végül 1 patron árán vettem hozzá külső tartályt, meg festéket és azóta vígan használom.
A patron chip -je elfelejti az adatokat így mindig új teli patront jelez, ha kiveszem majd vissza rakom.
(HP C5180)"

 

"El vagyok képedve!

EZ(?) MA(?) ÚJ(?) HÍR(?) ???

Ez csupán a kb 10 évvel ezelőtti - eredetileg a Canon-nal kezdődött - mizéria felelevenítése (úgy látszik a HP úgy gondolta, hogy a felhasználók gyorsan felejtenek). Természetesen értem én a HP-t. Hiszen nem nyomtatókat veszünk valójában, hanem a költségek nagy része maga a nyomtatópatron! (legalább is az eredeti)

Azidőtájt hamar meg született a kis Canon tintasugaras nyomtatóknál a megoldás: Szerviz módba kellett lépni. Kb. az alábbi módon: Konnektor kihúz, konnektor vissza, nyomtató fedlap kihajt, bekapcsolás gomb nyomva tart, fedlap vissza, bekapcsolás gomb kienged (vagy valami hasonló). Ugyanis számolta a kinyomtatott oldalakat, és valamilyen mennyiség után azt jelezte 13 sárga villogással, hogy a belső tintatartálya megtelt, szerviz szükséges. De szerviz módban mégis működött (amíg ezt egy áramkimaradás ki nem törölte, és újra kellettek a tánclépések)

Ennél cifrább volt pár éve pl. egy - valamilyen más gyártmányú - vonalkód-leolvasó, amely egy bizonyos idő után nem akart működni. A szerviz - jó drágán- "megjavította", de a többi boltokban is egymás után "mentek tönkre" a leolvasók. Gyanús volt, hogy a "javítás következtében" a hologramos védőmatrica nem sérült meg (vagyis szét se szedték). A reklamáció után ajándékoztak egy speciális vonalkódot a felhasználónak, amire csak rá kellett csippantani, és a hibás leolvasó vígan működött ezután tovább.

Aki még mindig (azaz szándékosan) nem hisz a "villanykörte összeesküvés"-ben és társaiban, az csak olvasgassa serényen az efféle eseteket, vagy menjen egyetemre, ahol tanítják a "betervezett elavulás"-t."

"Tönkrement a gázkazánom. Soha nem fűtöttem vele a kipróbáláson kívül. Csak melegvíz előállítására használtam. Az elektronikát kellene cserélni 50k forintért egy újonnan120k forintért vásárolt berendezésben. A szerelő azt mondta, hogy semmi baja, csak lejárt benne a számláló, nullázni meg nincs lehetőség. Nem csak a nyomtató gyártók vetemednek ilyen gusztustalan dolgokra. Én azon csodálkozom, hogy van még olyan elektronikával működő rendszer, ami még nem ilyen! Vagy ez csak idő kérdése?

És mi lesz, ha ezt az áramkört születésünkkor belénk is beépítik??"

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr6711729955

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása