Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

A techcégek hálával tartoznának az újtechkor generációnak...

2016. június 10. - GABOR2

Ezt a postomat folytatom.

Szóval mindabból amit leírtam következik, hogy a techcégeknek nem támadniuk kéne az újtechkor generációt hanem hálásnak lenni az iránymutatásért. A technika fejlődésének nemcsak egyetlen útja lehet. A techcégek kitalálnak maguknak valamit. Azonban az nem biztos, hogy jó irány. Ezért hallgatniuk kellene a újtechkor generációra, hogy merre menjünk. Meg is van indokolva, hogy miért kéne más irányba menni. Világos mint a Nap.

Valamiért azonban nem szeretnének arra menni, hanem ilyen megalomán álmok vannak mint hogy: mindenkit figyeljünk meg, mindenkinek az adatai legyen nálunk, senki se legyen anonim, minden eszközünk csatlakozzon a netre és küldje el rólunk az infókat, felejtsük el a privátszférát stb.. Miért lehet ez? Tényleg elképzelhető az, hogy a titkosszolgálatok elvárják ezt, hogy ilyen legyen a számítástechnika fejlődése. A nagy techcégek teljesen összekapcsolódnak a titkosszolgálatokkal. Ha ez így van, akkor lehet a techcégeknek nincs is választása és ezért se hallgatnak a felhasználók panaszára.

Itt viszont lesz egy gond. A felhasználók nem viselkednek úgy amint elvárták... Vagyis nem mennek mint a birkák vágóhidra. Vegyük pl. a cloudot. Ugye itt az az elképzelés, hogy mindenki a világon tárolja náluk a személyes és üzeleti adatait. Viszont az emberek nem kérnek belőle a millió marketing agymosás ellenére. Az ilyen dolgok meg azért okoznak gondot, mert egyszerűen csődbevihetnek cégeket ha olyat eröltetnek ami nem kell. Ezért szeretnék az embereket kész tények elé állítani, ezért települ automatikusan a Windows 10... Kész tények elé kell állítani az embereket, hogy ez van, nincs más út. "Ez a jövő." Eközben persze a cégek az életükkel játszanak, mert egyre többen nem fogadják el az utópiát amit ki akarnak építeni.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr338796892

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása