Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Egy kis elővezetés... (és kérés)

2016. április 27. - GABOR2

Szóval szeretnék kicsit visszatekinteni, mert vannak ám ott érdekes dolgok. A felhő gondolata nem új, már többször nekifutottak... Eleve régebben úgy gondolták, hogy világon elég lesz csak mondjuk öt szuperszámítógép.

Az egyik legjobb könyv amit a témában olvastam az 1970-es években készült. Mikor kezembe került már el volt sárgulva, nem is gondoltam miket lehet találni belőle. Sajnos elkövettem azt a hibát, hogy kevés volt az időm és azt gondoltam, hogy ugyan mi az esélye, ha holnap jövök érte majd nem lesz itt... de sohasem került a kezembe azóta. És már talán nem is fog, mert sem szerzőre, sem címre nem emlékszem, gondoltam majd megvár másnapig. Ráadásul ez tuti nem nagy példányba nyomtatott könyv volt, valószínű valami belsős anyag, mert olyan dolgok voltak benne amit az akkor hatalmon levők nem türtek volna meg. Ha valaki az olvasóim közül ráismer és tudja a címét... megvenném. Így viszont nem írok róla sokat, inkább csak kérem azokat akik esetleg tudnak róla írjanak nekem. Attól tartok ennek 1:100 millióhoz az esélye, de azért megjátszom. Meg majd talán a közeljövőben indítok majd egy nyomozást utánna magamtól hátha...

Az egész könyvet nyilván nem olvastam... de témák voltak: Az ókori görögöktől az akkori jelenig az információ és hatalom témaköre. Nagyon brutális volt, mert ebben a régi könyvben megjósolták a Facebook-ot. Az ókori görögök szerint az abszolút hatalom egyik feltétele az amit ma jelent a Facebook. És ezt végigvezeti a történelmi korszakokon, hogy mi felelt meg az akkori Facebooknak, miért nem volt elég jó. A Facebookhoz legközelebb a szerző szerint a cári Oroszország jutott, mert a lakosságról nemcsak a rokoni szálakat tudták hanem, hogy ki kinek a barátja. Sztálin szomorú volt, hogy ők nem tudnak ilyen rendszert építeni, mert az emberek nem bíznak már úgy egymásban. Ma pedig akit csak látunk bejelölünk. Sztálin szomorú volt, hogy igaz, hogy át lehet írni a történelem könyveket, meg lehet ölni a rokonokat, el lehet tüntetni az embereket a fényképekről... mégis maradnak emberek akik tudnak az igazságról. Írtak tán benne az amerikai "incidensről", amikor is az amerikaik megszegték az alkotmányukat és a népszámlálási adatokat felhasználva találták meg a japánokat és küldték koncentrációs táborokba. Ennyit ért az alkotmányos garancia. És persze az ősi felhő is téma volt párszor.

Ha valaki tudja melyik könyv, üzenje meg nekem. Írtó hasznos lenne a blogon leírni mik vannak benne. 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr348667278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása