Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Egyre inkább előtérbe kerül az igazság és az újtechkor nemzedék... (felhő, biztonság)

2016. április 07. - GABOR2

Az egyik dolog amiről szerettem volna írni az sajnos eltünt, mert egy fizetett hírdetés volt a HWSW-n. A Cisco csináltata tán, és arról szólt milyen fontos nekik a biztonság a IoT korában. Volt benne egy nagyon öszinte dolog... és ha már a marketingben is az van akkor komoly a dolog... Azt írták nem tudják garantálni, hogy ne jussanak be a rendszereikbe. A mi szempontunkból kb. csak ez az egy mondat a fontos.

Másik... felhő. A HWSW-n megjelent egy cikk ami a felhő biztonságáról szól.

http://www.hwsw.hu/hirek/55420/felho-velt-valos-it-biztonsag-iaas-paas-oracle.html

A kedvenc mondatom amiből kiderül, hogy a szép marketing, ez a "kikerülhetelen jövő" mögött az igazság más... más mert hála Istennek az emberek gondolkoznak. Sokan... egyre többen.

"Torz és rossz előítéleteken alapul a legnagyobb felhős szolgáltatások biztonságáról alkotott kép az üzemeltetők, informatikai döntéshozók jelentős részénél – mondja Yuecel Karabulut, az Oracle nyilvános felhőszolgáltatásainak biztonságáért felelős vezetője."  Az egész emberiség nevében örülök, hogy nem biznak ebben a zsákutcában. Ezek szerint a fontos döntéshozók sem.

"Kiemelte, hogy a nagy felhős szolgáltatók üzleti modelljének egyik legfontosabb alappillére a biztonság, hiszen a megfelelően kialakított védelem egy minimálisan szükséges tényező a piaci siker (és egyáltalán a fennmaradás) érdekében"  Volt már pár olyan dolog az elmúlt években amire azt mondták, ha megteszi a cég akkor neki kampec, de megtette. Aztán lehet majd kampec lesz, de nem rövidtávon. Más... oké, hogy biztonság talán bizonyos értelemben nagyobb, de mivel a jutalom is sokkal nagyobb ezért több energiát fektetnek bele. Most nemrég pl. több mint 45 millió török adatai kerültek ki. Elég csak egyszer bejutni és akár több tízmillió ember adata kerül ki. Az elmúlt években pedig több eset bizonyíotta, hogy a sok ígéret ellenére szuperkönnyen jutottak be sokszor. Semmilyen rendszert se tudnak megvédeni, sok sokkal jobban védett rendszerbe be tudtak már törni, egyszerűen felelőtlenség ilyen nagy adatbázisokat létrehozni, ennyi fontos céges adatot egybegyűjteni. Snowdentől azt is tudjuk, hogy nemzetbiztonságra hivatkozva a szövetségesek is visznek mindent egymástól. A cloudot, ezt a zsákutcát el kell kerülni. A macskás családi videóknál komolyabb nem mehet bele. A cloudról amúgy már írtam itt a blogon többször is, nézzétek meg.

Nagyon-nagyon örülök, hogy az újtechkor generáció egyre több helyen kerül vezetői beosztásba és ők már tudják, hogy attól mert egy nagy techcég azt mondja, hogy ez a jövő, attól ők még megfontolják, hogy abba az irányba mennek-e.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr568576092

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása