Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

A "jövő technológiái" a túlélésért és az állami pénzekért... küzdenek

2018. június 06. - GABOR2

Az eredeti cikk címe ez: 

 A jövő technológiáival a természeti katasztrófák ellen

Úgy tűnik, hogy a "jövő technológiái" nagyon küzdenek azzal, hogy megéljenek a privát szektorban, úgyhogy a public szektor felé vették az irányt, jobb is az állandó állami pénz, mint a bizonytalan piaci... főleg ha a találmányunk semmirekellő.

Nos nézzük mi történt:

"Az IBM a Viva Tech konferencián bejelentette, hogy partnereivel elindította „Call for Code” globális kezdeményezését. A nagyszabású és ambíciózus fejlesztői program startupok, oktatási intézmények és vállalatok fejlesztői közreműködésével kíván megoldásokat nyújtani a természeti katasztrófák megelőzéséhez, kezeléséhez, illetve az azokat követő helyreállítási műveletekhez. 

Az IBM vezetésével elindult a Call for Code program, mely a felhő, a mesterséges intelligencia és a blokklánc technológiák segítségével kíván megoldást nyújtani."

Szóval miután rengetegszer elmondták, hogy ezek a jövő, kiderül hogy nekik igazából nincs ötletük, hogy hogyan, úgyhogy kiosztják a feladatot, hogy mások mondják meg helyettük. Aztán ha van valami hasznos ötlet majd ők abból pénzt csinálnak.

"A Párizsban megrendezett konferencián az IBM elnök-vezérigazgatója, Ginni Rometty felszólította a technológiai iparágat, hogy segítsen egy jobb jövő megteremtésében. "

Egy jobb jövőt a cégeiknek.

"A cél az, hogy az adatelemzés, a mesterséges intelligencia, a blokklánc technológia, a felhő, valamint IoT-eszközök segítségével megoldást találjanak a katasztrófák okozta társadalmi problémákra."

Inkább a cél az, hogy a kiépült kapacitásunkat végre valakire, ha másra nem hát az államra rátukmájuk, mert senkinek se kell.

"A Call for Code program révén olyan alkalmazások fejlesztését tervezik, amelyekkel a helyi közösségek egyszerűbben felkészülhetnek a katasztrófahelyzetekre. Egy várható időjárási változás esetén például az érintett terület gyógyszertárait jóval hamarabb figyelmeztethetik egy időjárási adatokat és logisztikai információkat elemző rendszer segítségével, hogy több gyógyszerrel, palackozott vízzel és egyéb eszközzel szerelkezzenek fel. Ezek a technológiák arra is alkalmasak, hogy megjósolják, mikor és hol lehet a legsúlyosabb a katasztrófa, így a katasztrófavédelem jó előre felkészülhet a helyzet biztosítására."

Na például erre lehet ezeket használni, na akkor csinálják meg ezt a "remek" ötletet, miért nem kezdenek hozzá? Talán mert... egy b@romság. Megint csak egy már meglévő megoldást akarnak újrafeltalálni. Az időjárást eddig is a legmodernebb számítógépekkel akarták megjósolni és eléggé megvannak a korlátai. Szóval ebbe nem adna újat, előbb lényegesen nem vennék észre a súlyossá váló időjárást. Aztán... ha látták hogy rossz idő jön eddig is értesítették azt a területet. Szóval itt sem kapunk semmi újat. Ó de aztán itt van a lényeg: plussz fogyasztásra ösztönzés. Szóval azt nyújtanák amit eddig is nyújtottak neked de... ingyen, ők viszont nyilván nem ingyen tennék és sokkal több természeti lábnyommal, hisz pl. csomó IoT érzékelőt szornának szét, amik nem adnának igázból semmi lényeges újat, viszont drága lenne fenntartani őket.

"Az IBM a fejlesztéshez szükséges eszközöket és technológiát is biztosítja a jelentkezők számára, akik ingyenes programozói tréningeken is részt vehetnek"

Csak már használja valaki ezt a sok sz@rt.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr4914027692

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása