Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Szépen megterítettek a hackereknek

2018. május 17. - GABOR2

A lengyelek megcsinálták a külföldi titkosszolgálatok és hackerek álmát. Készítettek egy rendszert, amit ha feltörnek - és ebben a dologban biztos lehetsz, hogy meglesz - akkor gyakorlatilag pontosan fogják tudni, hogy mi folyik az országban.

"A BIK 140 millió hiteltörténeti aktát tartalmaz, mintegy 1 millió vállalati és 24 millió lakossági ügyfélről, a rendszert a legnagyobb lengyel bankok tulajdonolják, mint a Pekao, az ING, az mBank, a Santander és a Citi."

A politikusok nem is sejtik, hogy ez nekik mekkora önt@könrúgás, ezután szépen tudják majd őket kontrollálni külföldről, hisz a pénzügyeik nyitott könyvek lesznek.

Gondoskodnak arról, hogy kémkedőknek kényelmes dolga legyen és minden szépen a helyén legyen, ne kelljen bogarászni az adatokkal:

"a közlemény ígérete szerint teljes átláthatóságot, visszakereshető hiteltörténeteket és adatintegritást hoz majd a banki adatokkal, hitelezési megállapodásokkal és biztosítási eseményekkel kapcsolatosan."

A biztonság és a remény szó is megjelenik egy mondatban:

"A nyilvántartási rendszer az adatkezelés gyorsaságát és biztonságát szavatolná a BIK reményei szerint, valamint segítene a bankoknak egy papírmentes rendszer felé elmozdulni."

Nincs igazából remény... ezzel elcsesztétek, kiszolgáltatátok magatokat. De nagyon modern...

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr7213965950

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása