Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Az utolsó reményed is hamis ( titkosítás )

2018. május 17. - GABOR2

Sokan vannak úgy, hogy tök mindegy, hogy feltörik az informatikai rendszereket, mert majd a titkosítás miatt úgyis biztonságban vannak az adatok. Felhőbe is ezért lehet feltölteni adatokat, sőt a mindennél fontosabb kényelem miatt maguk a felhő szolgáltatók adnak saját kész titkosítás megoldást egyes esetekben... miközben pont ők az egyikek akiktől tartanod kell.

Node most is kiderült, hogy a szuper "katonai szintű", még az "NSA sem tudja feltörni" PGP titkosítással védett levelezés mennyit ér:

"Az Electronic Frontier Foundation (EFF) civil jogvédő szervezet mai közleményében jelentette be, hogy egy európai biztonsági kutatókból álló csoport olyan sebezhetőségeket talált a legelterjedtebb titkosítási programban, a PGP-ben, illetve a hasonló célú S/MIME technológiában, melyek nem csak azt teszik lehetővé, hogy egy támadó titkosítás nélkül, szöveges formában ismerhesse meg az üzenetek tartalmát, hanem mindez megoldható a régebbi üzeneteknél is."

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr613965930

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása