Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Eltünik a papír a közbeszerzéseknél ( digitális állam )

2018. április 17. - GABOR2

A digitális államot fel lehet használni kormány buktatásra. Viszont a korrupt emberek láthatják ennek előnyeit is. Most pl. Magyaroroszágon megszűnik a közbeszerzések papíralapú ügyintézése. Akik hatalmon voltak mindig megtalálták a módját annak, hogy lopjanak és megpróbálják ezt tisztára mosni. Mégis... ha volt valahol egy papír ami bebizonyította a csalást, volt a levegőben egyfajta kockázat. Most egy új korszakba lépünk, mert többé ilyen nem lesz. A digitális adatokat nyom nélkül lehet majd utólag is manipulálni, megsemmisíteni. Nem lesz többé az, hogy dehát eredetileg úgy volt, hogy... tessék itt a papír ami bizonyítja. Nem, az eredeti anyag átírható. Tudom, hogy huh az nagyon nehéz lenne ám, mert szuper legfejlettebb sz@rságokkal védik... Goldolkozz. Ugyanmár, ezek pont azok az ügyek lesznek ahol biztosan be fogják vetni a pénzt és szakértelmet, hogy elérjék amit akarnak, hisz a közbeszerzések milliárdokról szól nagyságrendben sokszor. Akár több százmilliárdról. És láthattuk, hogy a sokkal jobban védett német rendszerek se biztonságosak.

Persze ha azt hiszik az emberkék, hogy ezután majd nyugi lesz, tévednek. Ugyanis ez egy kétélű fegyver.

"Az európai uniós határidő október, de Magyarországon hónapokkal korábban élesítették az új rendszert."

Ezután az eusoknak ha nem tetszik valamelyik kormány, mondhatják azt majd, hogy azt sejtik, hogy meghackelték a rendszert és így csaltak. Vagyis ez egy remek politikai fegyver lesz, kormányok zsarolására. Akik amúgy minden bizonnyal valóban lopnak.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr9413840822

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása